Horangi Taekwondo examens geslaagd

Horangi Taekwondo examens geslaagd


Geplaatst op: 19 december 2018

De examens vinden bij Horangi 2 keer per jaar plaats. Deze keer werden de examens afgenomen door de trainers Bas Bokkes en Remko van Gerven, met ondersteuning van Martien Hoogenboom, Casper Bulterman en Otto Koedoder.

Het taekwondo examen bestaat uit verschillende onderdelen. Het eerste examenonderdeel is poomse, dit is een stijlvorm waarbij verschillende technieken in een vaste volgorde worden gedaan.

Tijdens de stapsparring valt een persoon aan en de ander maakt een verdediging en tegenaanval. De examenkandidaten lieten zien dat zij hun technieken ook in relatie tot een tegenstander prima beheersen. Bij het onderdeel sparren hebben de examenkandidaten de examinatoren ervan overtuigd dat ze veel variatie in huis hebben. Zowel aanvallend door zelfverzekerd en doelgericht te zijn als verdedigend waarbij het gaat om snel en doordacht te reageren op een aanval. De sparringsvormen zijn van non-contact tot en met full-contact met beschermers, dit is afhankelijk van de graduatie.

Voor de hogere banden moeten de examenkandidaten verschillende realistische zelfverdedigingen laten zien tegen vastpakken of stokaanvallen. Voor deze hogere graduaties staat er ook een breektest

op het programma, waarbij een houten plankje met een trap of stoot moet worden gebroken. Jasper en Nando moesten dit spannende en spectaculaire onderdeel laten zien en zij hebben beide met een technisch goede schop een plankje gebroken.

De trainers kijken terug op een geslaagd examen, waarbij iedereen geslaagd is. De trainers feliciteren alle geslaagden en bedanken de andere examinatoren! 

Voor meer informatie over taekwondo of Horangi kunt u www.horangi.nl of de facebookpagina bezoeken.

Hieronder een overzicht van de geslaagden:

Gele slip:

Ruben Verbaan, Sander Verbaan

Gele band:

Esmee v/d Laan, Didier Bosman

Groene slip:

Eugenie Eisen, Rubing Dong, Jaimy Eisen.

Groene band:

Ayden van Varsseveld, Aimee van Varsseveld.

Blauwe slip:

Guang van den Bosch

Blauwe band:

Nando Bosman

Rode slip:

Jasper van der Elsken.

Rode band:

Gaelle Sakes

Laatst bewerkt op: 19 december 2018 11:24

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Horangi Taekwondo examens geslaagd

De examens vinden bij Horangi 2 keer per jaar plaats. Deze keer werden de examens afgenomen door de trainers Bas Bokkes en Remko van Gerven, met ondersteuning van Martien Hoogenboom, Casper Bulterman en Otto Koedoder. Het taekwondo examen bestaat uit verschillende onderdelen. Het eerste examenonderdeel is poomse, dit is een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: