001- Uithoorn

Met 200 kilometer per uur over Zandvoort


Geplaatst op: 5 november 2011

De Stichting Topsport for Life gaf mensen met een ongeneeslijke ziekte op zondag 6 november de kans om een rondje mee te rijden in een raceauto over het circuit in Zandvoort. Op dit moment hebben zich al meer dan twintig deelnemers aangemeld voor dit evenement, zowel volwassenen als kinderen, met verschillende aandoeningen zoals Kanker, ALS, CF en MS en de aanmeldingen komen nog steeds binnen. Namens de stichting zullen ook een aantal (ex-)topsporters aanwezig zijn, waaronder ex-voetballer Björn van der Doelen, ex-schaatser Jan Ykema, ex-wielrenners Teun van Vliet en Matthieu Hermans en autocoureur Xavier Maassen.

Topsport for Life organiseert dit evenement in samenwerking met de Rensportschool Zandvoort en zal te gast zijn tijdens de jaarlijkse Schoonmoederdag. Tijdens deze dag hebben coureurs de mogelijkheid om gasten, zoals familie, vrienden en sponsors een rondje over het circuit mee te laten rijden en zij hebben aangegeven bereid te zijn om ook een aantal gasten van Topsport for Life mee te nemen. Op deze manier kan de stichting haar gasten een onvergetelijke dag bieden, waarop ze het ziek zijn even kunnen vergeten. Een van de teams die gasten van Topsport for Life mee zal nemen, is VDH autosport uit Mijdrecht. Met overwinningen op Zandvoort, Assen, Zolder en Spa-Francorchamps heeft dit team een uitermate succesvol seizoen achter de rug.

De stichting Topsport for Life is een initiatief van een aantal (ex)topsporters die zich willen inzetten
voor mensen met een levensbedreigende ziekte. Het doel van de stichting is om mensen die zeer
ernstig ziek zijn een in alle opzichten 'beter' leven te geven. Dit gebeurt op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door, met behulp van een team van ex-topsporters, geld in te zamelen en een eigen evenement de Teun van Vliet Classic, maar ook door deze mensen een leuke dag te bezorgen. Zo is Topsport for Life te gast geweest bij de proloog van de Tour de France in Rotterdam, hebben gasten mee mogen rijden in een volgauto in wielerkoersen, zoals de Eneco Tour en het NK op de weg en is er een terugkerend skydive-evenement.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Met 200 kilometer per uur over Zandvoort

De Stichting Topsport for Life gaf mensen met een ongeneeslijke ziekte op zondag 6 november de kans om een rondje mee te rijden in een raceauto over het circuit in Zandvoort. Op dit moment hebben zich al meer dan twintig deelnemers aangemeld voor dit evenement, zowel volwassenen als kinderen, met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: