Gemeente De Ronde Venen treedt op tegen illegaal storten van klei in Amstelhoek


Geplaatst op: 4 november 2011

Het college van B en W van De Ronde Venen heeft vrijdag 4 november besloten W. Kool Grondverzet b.v. in Amstelhoek te verplichten de illegaal gestorte klei te verwijderen. Het bedrijf krijgt geen vergunning voor de opslag van klei op het terrein aan de Amstelkade.
Ruim een week geleden kwamen diverse meldingen en klachten bij de gemeente binnen over transport en opslag van klei op het terrein van het bedrijf W. Kool Grondverzet b.v. De gemeente heeft daarop de eigenaar aangesproken en om opheldering gevraagd. Daaruit bleek dat de opslag van klei op het terrein illegaal is. Het bedrijf heeft vervolgens de medewerking van de gemeente gevraagd voor het achteraf verstrekken van een vergunning.

Het bestemmingsplan staat opslag van klei niet toe. Om de belangen van omwonenden te beschermen was er snel duidelijkheid nodig. Het college van De Ronde Venen heeft daarom, nadat zij de situatie ter plaatse heeft beoordeeld, besloten niet haar medewerking te verlenen aan de verstrekking van de vergunning. Daarnaast wordt het bedrijf W. Kool Grondverzet b.v. verplicht de klei van het terrein te verwijderen. Gebeurt dit niet, dan wordt het bedrijf een dwangsom opgelegd.

Op welke wijze de klei verplaatst moet worden en binnen welke termijn, evenals de hoogte van de dwangsom moet nog nader vastgesteld worden. W. Kool Grondverzet b.v. is vrijdag 4 november geïnformeerd over het besluit.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente De Ronde Venen treedt op tegen illegaal storten van klei in Amstelhoek

Het college van B en W van De Ronde Venen heeft vrijdag 4 november besloten W. Kool Grondverzet b.v. in Amstelhoek te verplichten de illegaal gestorte klei te verwijderen. Het bedrijf krijgt geen vergunning voor de opslag van klei op het terrein aan de Amstelkade. Ruim een week geleden kwamen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: