KDO 1 sluit 2018 af met een thuisoverwinning op ONA

Geplaatst op: 24 december 2018

Waar heel Nederland druk bezig was met de voorbereidingen voor Kerst, mocht KDO 1 afgelopen zondag nog aantreden tegen ONA. Deze competitiewedstrijd werd twee weken geleden afgelast en werd dus snel opnieuw ingepland door de KNVB. Dit leidde er wel toe dat beide ploegen diverse afwezigen kenden. Trainer Raymond de Jong kon hierdoor o.a. niet beschikken over Jesse Stange, die zijn vakantie reeds ingepland had.

Ondanks de regen van de afgelopen week was het grasveld in De Kwakel goed bespeelbaar. De Kwakelaars hadden op voorhand één punt minder dan de gasten uit Gouda, waardoor een overwinning zeer wenselijk zou zijn voor KDO. In de beginfase van de wedstrijd waren er weinig noemenswaardige gebeurtenissen te noteren. Zowel KDO als ONA waren zoekende en hadden veel moeite om kansen te creëren / een bal tussen de palen te schieten. De Kwakelaars kwamen naarmate de eerste helft vorderde, wel beter in de wedstrijd, maar dit resulteerde niet tot grote kansen. Vlak voor rust was het aan onze doelman Tobias Ravelli te danken dat ONA niet op een 0-1 voorsprong kwam. Tot twee keer toe was de jonge Kwakelse sluitpost koelbloedig en zorgde hij er persoonlijk dat er met een 0-0 stand gerust kon worden.

In de tweede helft, met de lampen boven het veld aan, liet Tobias Ravelli zich opnieuw positief gelden. In het eerste kwartier na de rust etaleerde hij regelmatig zijn klasse, waardoor ONA niet tot scoren kon komen. Na ruim een uur spelen was het echter KDO dat op voorsprong wist te komen. Vanaf de linkerkant kon Joeri Stange vrij doorlopen op de 37-jarige Goudse gelegenheidskeeper. Joeri schoot de bal vervolgens via de binnenkant van de paal in de lange hoek, 1-0. Dit was voor Joeri zijn 99e competitiedoelpunt in het eerste elftal van KDO. Dit doelpunt gaf een impuls aan het Kwakelse spel, want Jim Klijn was o.a. met een vrije trap op de paal, dichtbij de 2-0. In de 85e minuut viel alsnog deze tweede Kwakelse treffer. Nadat Sven Vlasman met veel wilskracht door de Goudse verdediging wist te komen, behield hij het overzicht en zag hij Thomas Stevens vrij voor de keeper staan. Thomas aarzelde geen moment en schoot bekwaam de 2-0 tegen de touwen.  In de 88e minuut begonnen de Kwakelse supporters al te juichen voor het 100e doelpunt van Joeri Stange. Helaas ging het afstandsschot van Joeri, via de onderkant van de lat, ternauwernood weer uit het doel. Even later wist ONA aan de andere kant de 2-1 te maken na een defensieve Kwakelse fout. Hierdoor nam de spanning in de blessuretijd nog behoorlijk toe, maar gelukkig wist KDO ditmaal wel stand te houden.

Door deze overwinning is KDO gestegen naar de zesde plaats in de 2e klasse C. Na het selectie voetbalkamp in het eerste weekend van januari, hervatten de Kwakelaars de competitie op 20 januari met een thuiswedstrijd tegen Laakkwartier. Via deze weg wenst de Kwakelse selectie iedereen fijne feestdagen toe en een gelukkig en gezond 2019!

Opstelling KDO 1: Tobias Ravelli, Max Wessels, Roy Verkaik, Mathijs Molleman, Erik Verbruggen, Jim Klijn, Bart Hoving, Timo Kas, Thomas Stevens, Sven Vlasman en Joeri Stange.

Laatst bewerkt op: 24 december 2018 12:58

Waar heel Nederland druk bezig was met de voorbereidingen voor Kerst, mocht KDO 1 afgelopen zondag nog aantreden tegen ONA. Deze competitiewedstrijd werd twee weken geleden afgelast en werd dus snel opnieuw ingepland door de KNVB. Dit leidde er wel toe dat beide ploegen diverse afwezigen kenden. Trainer Raymond de … Lees meer »