Leuk cursusaanbod bij De Paraplu


Geplaatst op: 3 november 2011

In de maand november biedt de Stichting 'Paraplu' een bijzonder leuk en aantrekkelijk cursusaanbod. Gevarieerd, en zowel creatief als erg praktisch en er zijn nog mogelijkheden om in te schrijven.
De klok is verzet, de winteravonden worden langer en dus een genot om aan deze activiteiten deel te nemen en daarmee een zinvolle invulling te geven aan deze winteravonden.

Workshop: Manicure
Deze kortdurende en snelle workshop is bedoeld voor vrouwen en mannen die het belangrijk vinden om hun handen en nagels goed te verzorgen. De workshop bestaat uit 3 delen: 1. Het verzorgen van de nagelriemen en nagels. 2. Het verzorgen van uw handen d.m.v. olie en scrub. 3. Het keurig aanbrengen van nagellak. Daarnaast ontvangen deelnemers extra informatie over hoe het verzorgen van de nagelriemen en het vijlen van de nagels, maar ook over de producten voor uw handen en over de soorten nagellak. De houdbaarheid van de nagellak speelt hierbij een grote rol, want het is belangrijk zo lang mogelijk van je nagellak te genieten.
De workshop vindt plaats op woensdagmiddag 16 november a.s. van 13.30 tot 15.30 uur en wordt verzorgd door mevrouw B. Schaap.
De te gebruiken materiaalkosten - plm. € 9,50 inclusief een cadeautje - worden aan de docent voldaan. De cursuskosten bedragen slechts € 8,00.

Microsoft Photostory3:

diavoorstellingen maken van digitale foto's.
"Microsoft Photostory3 is een programma waarmee men diavoorstellingen kan maken van digitale foto's. Men verplaatst simpelweg foto's van de camera naar de computer en men kan gemakkelijk een fotoverhaal maken, rode ogen verwijderen, verlichting corrigeren en kleuren bewerken, zegt docente Ans van Ieperenburg. Zij verzorgt deze korte cursus die plaats vindt op de dinsdagmiddagen 22 en 29 november a.s. van 14.00 tot 16.00 uur.
"Men leert en oefent foto's roteren en croppen om deze aan te passen. Met een paar klikken op de muis kun je de foto's verbeteren. Microsoft Photostory3 brengt digitale foto's tot leven, en laat je special effects, muziek en je eigen stem als "verteller" gebruiken bij het fotoverhaal; het maakt het mogelijk de foto's te verpersoonlijken met titels en onderschriften; men kan het fotoverhaal delen met vrienden en familie via e-mail en bekijken op tv, computer of een Windows draagbaar apparaat", licht Ans van Ieperenburg nog toe.

Een goede basiskennis van het werken met computers is wel vereist: Een usb-stick (met voldoende geheugen) is nodig met daarop een aantal foto's en misschien een mooi muziekbestand die men bij de diavoorstelling kan laten horen.
De kosten van deze cursus bedragen slechts € 20,00.

Kerstdecoratie beplakt met decopatch papier
Deze eendaagse workshop wordt tweemaal georganiseerd, namelijk op donderdag 10 november én op donderdag 24 november van 09.30-11.30 uur en wordt verzorgt door de bekende creatieve kunstenares Ans van Kerkwijk. Desgevraagd licht zij toe: "De deelnemers werken met decopatch papier met een geschilderd effect, wat gescheurd wordt in verschillende tinten. Dit wordt op hout, steen of ander materiaal geplakt met een speciale lijm, waarna het afwasbaar is. Er zijn diverse voorbeelden beschikbaar, zoals een kerstboom, kandelaar in stervorm of ovaal. Na afloop is men in staat om ten behoeve van de huisversiering tijdens de Kersdagen zelf allerlei mooie en sfeervolle effecten te creëeren".
De aan te schaffen materiaalkosten bedragen € 10,00, aan de docente te voldoen. De cursusprijs bedraagt slechts € 8,00.

Informatie en Inschrijven

Nadere informatie over deze en andere cursussen en workshops kunt u vinden in het programmaboekje - af te halen bij de 'Paraplu' en op de website www.stichtingparaplu.nl Voor aanmelding kan men online inschrijven of een inschrijfformulier worden ingeleverd dat kan worden gedownload op de website www.stichtingparaplu.nl, of afgehaald en ingeleverd bij de "Paraplu", Pieter Joostenlaan 28 te Wilnis. Via email kan men altijd terecht op info@stichtingparaplu.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leuk cursusaanbod bij De Paraplu

In de maand november biedt de Stichting 'Paraplu' een bijzonder leuk en aantrekkelijk cursusaanbod. Gevarieerd, en zowel creatief als erg praktisch en er zijn nog mogelijkheden om in te schrijven.De klok is verzet, de winteravonden worden langer en dus een genot om aan deze activiteiten deel te nemen en daarmee … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: