001 -Brouwer Transport
Nieuwjaarsduik Abcoude haalt 1100 euro op voor Het Sporthuis

Nieuwjaarsduik Abcoude haalt 1100 euro op voor Het Sporthuis


Geplaatst op: 7 januari 2019

Veertig mensen sprongen dinsdag 1 januari de koude wateren van het Abcoudermeer in. Niet voor niks: de deelnemers hadden in het vooruitzicht een warme kop soep en een mooie bijdrage aan het goede doel geleverd. Zeker 1100 euro gaat naar Het Sporthuis Abcoude, dat naar verwachting half 2020 opent.

Het was de vierde editie van Nieuwjaarsduik Abcoude, georganiseerd door Marie-Louise Høyer. Op 1 januari 2016 sprong zij nog alleen het Abcoudermeer in, aangemoedigd door vriendinnen én burgemeester Divendal. 
Om het jaar erna niet weer alleen te duiken, meldde zij de nieuwjaarsduik officieel aan bij Unox, die de erwtensoep, een Unox-muts en een certificaat voor de duikers sponsorde. Op advies van burgemeester Divendal werd de duik aan een goed doel verbonden. In 2017 was dat KIKA, toen er 21 mensen meededen. In 2018 steeg het aantal deelnemers naar 36 en ging de opbrengst naar de Voedselbank.

Deelnemers aan de Nieuwjaarsduik betaalden 10 euro voor een sprong in het Abcoudermeer (die hiervoor de muts, certificaat, erwtensoep en chocomel ontvingen). Ook spontane bijdragen hebben gezorgd voor de hoge opbrengst.

Klik hier voor foto's van de nieuwjaarsduik.


Laatst bewerkt op: 7 januari 2019 07:50

Bron: Ad.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwjaarsduik Abcoude haalt 1100 euro op voor Het Sporthuis

Veertig mensen sprongen dinsdag 1 januari de koude wateren van het Abcoudermeer in. Niet voor niks: de deelnemers hadden in het vooruitzicht een warme kop soep en een mooie bijdrage aan het goede doel geleverd. Zeker 1100 euro gaat naar Het Sporthuis Abcoude, dat naar verwachting half 2020 opent. Het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: