Drukke finale wedstrijd bij UWTC

Geplaatst op: 7 januari 2019

Een drukte van belang op zondag 6 januari bij UWTC. De finale wedstrijd van de Amsterdamse Cross Competitie. Om 10 uur mocht de jeugd van start. Maar liefst 31 renners bij de jongste jeugd categorie. Zij waren goed herkenbaar met hun stoere nummerbord waar deze competitie mee gereden werd. De winst ging naar Sten van Niekerk uit Purmerend, 2e Dailey Terweij uit Amsterdam en 3e Max Baars uit Amsterdam. Drie UWTC jeugdleden streden mee in dit geweld. Morgan Hartveldt werd heel netjes 11e. Morgan is lid van de bmx, maar vindt het veldrijden ook geweldig. Op de 24e plek eindigde Jytte Timmermans en zij was niet de enige dame die aan deze competitie meedeed. Veldrijden is ook erg in trek bij de meisjes. En de jonge Tom Derogee reed ook zijn 2 rondjes op het lange parcours. Op de moeilijke punten werden de jongste renners soms geholpen (o.a bij de trap). Maar het allerbelangrijkste is het plezier dat deze groep heeft in deze mooie sport.

Bij de oudste jeugd deden 41 renners mee. En hier wordt al serieus hard gekoerst. De winst ging naar Michiel Mouris uit Baambrugge. Michiel is één van de jongere renners in deze groep. Maar landelijk wint Michiel de ene na de andere wedstrijd. Een echt toppertje dus deze WTC de Amstel renner, die ook de finale wedstrijd van de ACC aan zijn zege reeks kan toevoegen. Tweede werd Quin de Groot uit Nieuw Vennep en 3e Julian Vergouw uit Amsterdam. Ook de UWTC jeugd liet zich goed zien. Rens Grömmel was in een felle strijd gewikkeld met Pelle vd Putte. Zij stonden gelijk in het tussenklassement en waren er dus beide op gebrand om voor de ander te eindigen. De strijd werd in het voordeel van Rens beslecht. Met zijn 8e plaats werd Rens 4e in het eindklassement. Ook Rens heeft een bmx verleden, maar de overstap naar de wielren en het veldrijden gaat hem goed af. Mike Derogee werd 14e, Lars Hopman 15e en Jari Buskermolen 32e. Bij de 40+ deden ruim 80 deelnemers mee. En bloedfanatiek zijn deze mannen 'op leeftijd'. De winst ging naar Ron Vroom van HRC Excelsior, zijn startnummer 1 draagt hij terecht! Op de 2e plaats eindigde Brian Burggraaff, lid van HSV de Kampioen. Op de snelle parcoursen kan Brian goed uit de voeten. En vooral het gedeelte parcours rondom de wielerbaan lag er snel bij. Het parcours rondom de bmx baan vraagt wat meer techniek van de deelnemers, meer draaien en keren, heuvel op en af, een boomstronk en zandbak zijn daar allemaal in verwerkt. Derde werd Sander Boerkamp van WTC de Amstel. Uitslagen UWTC leden: 19 Peter v Capel, 25 Frank Jansen, 27 Wilfred Zijerveld, 33 Peter vd Aar, 37 Paul vd Aar, 41 Wilfred Burgmeijer, 56 Marcel Plasmeijer, 57 Sjon vd Berg

Ongeveer 45 renners streden om de dagzege bij de 40-. Niek Voogt van WTC de Amstel werd 1e, op de 2e plaats Dennis Soeverein van HRC Excelsior en 3e Sven Asjes van ZWC DTS. De UWTC leden streden hun eigen strijd. Ian vd Berg ging voortvarend van start, maar niet helemaal fit zakte hij langzaam verder naar achteren. 18e Sven Buskermolen, 19e Maarten Postma, 26 Ian vd Berg, 30 Danny Plasmeijer.

Bij de dames en nieuwelingen ook ruim 30 deelnemers. De dagzege was voor Lars de Weerd, 2e Ian Vasbinder en 3e Chris Oosenbrug. Beste dame werd Marianne van Leeuwen, zij eindigde op de 10e plaats.

Zondag 20 januari is er nog het open kampioenschap van Uithoorn.

Veldrit St Michielsgestel
Een zeer snel parcours lag zaterdag 5 januari op de deelnemers te wachten. Bij de amateurs had Bart de Veer weer een kopstart, zou dit komen door zijn bmx verleden? Maar helaas bleek al snel dat hij niet de 'goede' benen had vandaag. De zware training van donderdag als voorbereiding van het NK had hij nog niet verteerd. Tommy Oude Elferink reed naar de 6e plaats, Bart 10e, Menno 29e, Maarten 45e. Bij de junioren werd Sven Buskermolen 29e. En bij de dames reed Lorena naar de 8e plaats.

Veldrit 's Heerenberg
De amateurs zochten het zondag weer verderop en gingen naar een nationale veldrit op de grens met Duitsland ipv naar de ACC bij UWTC. Ze waren vast van plan om bloemen voor de jarige coach bij elkaar te rijden, maar dat lukte uiteindelijk toch niet. Heeft de coach nu nog een cadeau tegoed? Of maken ze het aanstaande weekend goed bij het NK?
De UWTCX trein van Bart, Bas en Tommy lag in eerste instantie op podiumkoers. Zij waren samen met de broers van de Kruisweg in strijd om de bloemen. Totdat Koen Weijers op kwam stomen uit het achterveld, hij kwam bij de kopgroep, sleurde door en voerde het tempo zo hoog op dat de UWTC trein toch net tekort kwam. Dit resulteerde in de 4e plek voor Bart, Bas 5e en Tommy 7e. Bas lijkt nu goed in vorm te komen en aangezien hij meestal erg goed bergop kan lopen in zwaar zand zijn wij erg benieuwd hoe hij het volgende week doet bij het NK.
Bij de dames kreeg Elleke te maken met pech met haar fiets, en het was einde wedstrijd. Judith en Rebecca werden 8e en 9e.

Laatst bewerkt op: 7 januari 2019 13:37

Een drukte van belang op zondag 6 januari bij UWTC. De finale wedstrijd van de Amsterdamse Cross Competitie. Om 10 uur mocht de jeugd van start. Maar liefst 31 renners bij de jongste jeugd categorie. Zij waren goed herkenbaar met hun stoere nummerbord waar deze competitie mee gereden werd. De … Lees meer »