001 -Brouwer Transport

Uren werk voor secondes winst voor Van Rijn Racing


Geplaatst op: 12 december 2012

Hoewel het racejaar in oktober werd afgesloten en alweer een nieuw jaar nadert, heeft Van Rijn Racing afgelopen tijd niet stil kunnen staan. Een week na de laatste wedstrijd begon het team al aan de voorbereidingen voor 2013. De eerste wedstrijdkalenders worden nu ook bekend, en kan het team zijn agenda gaan invullen voor het komende seizoen. De Skoda Fabia van het team is ontdaan van zijn krachtbron, en diverse aanpassingen worden aangebracht aan de carrosserie om volgend seizoen weer belangrijke stappen te kunnen nemen. Die laatste secondes kosten al snel een aantal uur werk…

Aan het einde van het rallyrace seizoen 2012, staken de problemen die het team kende met de aandrijfassen weer op. Deze braken in de laatste drie wedstrijden op cruciale momenten doormidden, wat het team zelfs een A-finale klassering kostte in België. Deze winter wordt met name de aandrijflijn onder handen genomen en de voorwiel ophanging. Het team is inmiddels dichtbij een oplossing voor dit probleem, maar voordat dit uitgetest kan worden staan er nog aardig wat werkzaamheden op het programma. Uiteraard met het doel om seizoen 2013 weer competitief aan de start te verschijnen, maar ook om de aanpassingen en ontwikkelingen te testen, zodat deze doorgevoerd kunnen gaan worden in de nieuwe auto. De bouw van de nieuwe Fabia zal medio 2013 gaan starten, zodra de tijd het toelaat in het lopende seizoen. Vooralsnog heeft het team nog geen planning wanneer er met de nieuwe wagen geracet moet gaan worden, maar uiterlijk 2014 wordt deze wagen gereed verwacht.

Volgend jaar maart zal traditiegetrouw het rallycross seizoen geopend gaan worden bij onze zuiderburen. Dan vindt in het eerste weekend van maart een wedstrijd voor het Belgisch Kampioenschap plaats. In Nederland begint het seizoen eind maart, de zogenoemde testdag biedt de coureurs met hun teams de gelegenheid de wagen te testen. Dan zal al snel duidelijk worden of alle aanpassingen en ontwikkelingen die paar seconde winst gaan opleveren.

Nieuwe website
In ieder geval hebben de monteurs nog krap drie maanden de tijd, om de Fabia weer in topconditie te krijgen. Gezien voorgaande jaren, zal dat ook voor komend seizoen vast in orde komen. Tot slot is het team met nog een aantal (potentiële) sponsoren in gesprek, om ook weer het komende jaar tot een succes te maken. Begin volgend jaar zal de website van het team in een nieuwe professioneel jasje worden gestoken, in samenwerking met huidige sponsor I-Tee Media Solutions, Een raceteam is altijd in beweging, en hopelijk wordt het volgend jaar weer een vooruitgang op het afgelopen seizoen voor het team uit Mijdrecht. Op de website www.vanrijnracing.nl treft men het laatste nieuws, achtergrond foto’s en de nieuwe wedstrijdschema’s

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uren werk voor secondes winst voor Van Rijn Racing

Hoewel het racejaar in oktober werd afgesloten en alweer een nieuw jaar nadert, heeft Van Rijn Racing afgelopen tijd niet stil kunnen staan. Een week na de laatste wedstrijd begon het team al aan de voorbereidingen voor 2013. De eerste wedstrijdkalenders worden nu ook bekend, en kan het team zijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: