001 -Family

Prijsuitreiking Onderneming en Starter van het jaar groot succes


Geplaatst op: 2 november 2011

‘Dutch Flower Group en Westeinder Paviljoen Fantastische Winnaars Verkiezing Onderneming en Starter van het Jaar Gemeente Aalsmeer 2011'

Afgelopen vrijdagavond 28 oktober werden in een overvolle burgerzaal van het gemeentehuis Aalsmeer de winnende Onderneming en Starter van het jaar Gemeente Aalsmeer 2011 bekend gemaakt. Dit gebeurde tijdens een spetterend programma met video's van de genomineerde bedrijven. De avond werd verder omlijst met muziek en entertainment. De burgerzaal was voor deze gelegenheid feestelijk aangekleed en volgens de ruim 350 bezoekers nauwelijks nog herkenbaar. De avond werd enthousiast gepresenteerd door Ron Leegwater van Rabobank Regio Schiphol. Samen met Cor Zomer van Accountantskantoor Flynth en Gemeente Aalsmeer is de Rabobank initiatiefnemer en tevens organisator van deze verkiezing. De initiatiefnemers willen er op deze manier hun waardering laten blijken voor alle ondernemingen die ervoor gezorgd hebben dat Aalsmeer qua economische groei bovenaan in Nederland staat.

Deskundige jury
Van de 35 aangemelde bedrijven zijn achttien bedrijven ook daadwerkelijk bezocht door de jury. Burgemeester Pieter Litjens en tevens voorzitter van de jury liet tijdens zijn openingswoord weten dat de jury fantastische en interessante bedrijven gezien heeft. "Elke deelnemer is eigenlijk een winnaar, ook de bedrijven die niet bezocht zijn. Het zijn allemaal prachtige bedrijven met allemaal hun eigen successen. De jury stond daarom voor een moeilijke taak." Naast de Burgemeester bestond de jury uit Wethouder Economische Zaken Ad Verburg, Tom de Vries, managing director bij De Vries Groep, John Jansen, CEO ATP, Marcel Claessen, vestigingsdirecteur Aalsmeer Flora Holland, Dirk de Bie, adviseur regiostimulering Kamer van Koophandel, Jos Schouten, bedrijfsadviseur Flynth adviseurs en accountants en Jan Driessen, rayondirecteur Rabobank Regio Schiphol. Verder gaf Burgemeester Pieter Litjens aan dat behalve de werkgelegenheid de sociale component van de ondernemingen heel belangrijk is. "Er zijn zo veel evenementen en sportclubs waar het bedrijfsleven een bijdrage aan levert, daar ben ik als Burgemeester van Aalsmeer heel trots op".

De winnende onderneming
De winnaar van de titel ‘Onderneming van het Jaar' is de Dutch Flower Group. CEO Marco van Zijverden nam met veel trots de prijs in ontvangst. Burgemeester Pieter Litjens en tevens voorzitter van de jury liet zijn waardering blijken: "We hebben hier te maken met een zeer excellent bedrijf waar niet alleen Aalsmeer, maar zelfs heel Nederland trots op kan zijn.'' De Dutch Flower Group is sinds 1999 uitgegroeid tot nummer 1 van de wereld op het gebied van export van bloemen en planten met een omzet van bijna €1 miljard per jaar. Bij de verkiezing lag de nadruk, naast de algemene bedrijfsvoering, op drie criteria; innovatie, duurzaamheid en lokale betrokkenheid. De andere twee genomineerden, Fiqas Aalsmeer van Rob Geleijn en Green Balanz van Lennard van der Weijden scoorden op onderdelen hoog. Zo onderscheidt Fiqas zich op het gebied van lokale betrokkenheid, dit uit zich onder meer in de hoofdsponsoring van handbalvereniging Aalsmeer. Green Balanz scoort hoog op het gebied van duurzaam ontwikkelen, dit komt onder meer naar voren in het geavanceerde systeem van warmte-koude opslag.

De Dutch Flower Group scoort op alle drie vooraf gestelde criteria zeer goed. De jury prijst qua innovatie vooral de durf en het inzicht om met het oog op de toekomst vroegtijdig te gaan samenwerken en te fuseren ook in economisch moeilijke tijden. Dit laat zien dat Dutch Flower Group verder kijkt dan de korte termijn en bewust bezig is het bedrijf een voorlopersrol te laten spelen in de markt waarin zij opereert.
Wat betreft duurzaamheid roemt de jury het grote aantal keurmerken waar Dutch Flower Group gebruik van mag maken. Het recht om deze te mogen voeren betekent dat er serieuze aandacht is voor de eisen die deze keurmerken met zich meebrengen.
Dutch Flower Group is zeer lokaal betrokken. Zo ondersteunen zij diverse sportverenigingen en lokale initiatieven. Daarnaast waren zij een heel actieve partner bij de Ride for the Roses die dit jaar in Aalsmeer gehouden is. Bovenop deze lokale betrokkenheid heeft Dutch Flower Group ook een eigen stichting voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, de Dutch Flower Stichting. Deze stichting is voornamelijk gericht op het helpen van de hulpbehoevende mensen in Nederland maar ook in ontwikkelingslanden.
De jury heeft daarom de Dutch Flower Group uitgeroepen tot winnaar Onderneming van het Jaar 2011 in de gemeente Aalsmeer.

Starter van het Jaar
De winnaar van de titel ‘Starter van het Jaar' is het Westeinder Paviljoen. Het bedrijf scoorde vooral goed op de criteria sterke groei en marktpotentie. Zo is de verwachte omzetgroei dit jaar met maar liefst 300% overschreden. Bovendien staan ze qua innovatie sterk op de kaart. Bedrijfsleider Zoran Grdenic was duidelijk geëmotioneerd en verrast toen hij de prijs in ontvangst nam van Wethouder Economische Zaken Ad Verburg. "Het is een fantastisch bedrijf dat werkt als een magneet voor Aalsmeer, zowel toeristisch als zakelijk, een échte aanwinst'', aldus Ad Verburg tijdens de bekendmaking. De andere twee genomineerden waren E-court services en Chocolatier Martinez. Directrice Henriëtte Nakad van E-court heeft de hele juridische wereld op haar kop gezet met haar opzet om recht te bespreken middels arbitrage. Dit concept is dermate innovatief dat zij hiermee tweede is geworden bij een internationale juridische innovatie wedstrijd. Deze innovatie sprak de jury aan. Redmond Roof, eigenaar van Chocolatier Martinez in Aalsmeer werd geprezen als zeer gedreven en vooral jonge ondernemer die daarnaast speciale aandacht heeft voor milieu en hergebruik van verpakkingsmaterialen. Uiteindelijk heeft de jury toch duidelijk gekozen voor het Westeinder Paviljoen als winnaar Starter van het Jaar 2011 in de gemeente Aalsmeer.

Feest in de Burgerzaal
De spanning was gedurende de hele avond goed voelbaar, mede doordat op het laatste moment pas bekend werd gemaakt wie de winnaars waren. Ook de sfeer was de gehele avond uitstekend. Een geweldig feest, zo was de algemene mening. Naast optredens van Big Band de Hint onder leiding van dirigent Leon van Mill en lokale voetbaljongleur Erik Borgman konden de ondernemers genieten van een optreden van Jan Leliveld. "De bedoeling is dat we het volgend jaar weer doen," sloot presentator van de avond Ron Leegwater het officiële gedeelte af waarna een luid applaus klonk. Na afloop werd er door de 350 aanwezige ondernemers nagepraat onder het genot van een borrel en hapje.

De Video's die gemaakt zijn bij de genomineerde bedrijven zijn te zien op de site van gemeente Aalsmeer via www.aalsmeer.nl/ovhj.  

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Prijsuitreiking Onderneming en Starter van het jaar groot succes

‘Dutch Flower Group en Westeinder Paviljoen Fantastische Winnaars Verkiezing Onderneming en Starter van het Jaar Gemeente Aalsmeer 2011' Afgelopen vrijdagavond 28 oktober werden in een overvolle burgerzaal van het gemeentehuis Aalsmeer de winnende Onderneming en Starter van het jaar Gemeente Aalsmeer 2011 bekend gemaakt. Dit gebeurde tijdens een spetterend programma … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: