VLC

Eerste zondag van de Voleinding in De Wegwijzer


Geplaatst op: 2 november 2011

Zondag 6 november heet in de kerk de eerste zondag van de Voleinding. In de Christelijke Gereformeerde Kerk 'de Wegwijzer', Koningin Julianalaan 22, zal die dag in beide diensten dominee ds. K.T. de Jonge uit Nieuwegein voorgaan. In de morgendienst, die om 10.00 uur begint, zal de tekst uit Mattheus 25: 31-46 behandeld worden. Het gaat daarin over de toekomst, over de komst van de Zoon des Mensen. Hoe het dan gaat hangt van onze dagelijkse levenswandel nu af. Aan de toekomst denken betekent dus niet rekenen wanneer, maar leven als christen en doen wat we in navolging van Christus mogen doen. Daarbij geldt dat aandacht geven aan de minsten onder ons dienst aan Christus is.

In de middagdienst, die om 17.00 uur begint, gaat het over Romeinen 15: 7. Het thema is dan: Elkaar aanvaarden naar het voorbeeld van Christus. Terwijl iedereen om ons heen heel vlug is met het veroordelen van elkaar en de verdeeldheid daardoor toeneemt, wordt er in de kerk heel wat anders geleerd: elkaar aanvaarden. Dat gaat over het algemeen nog niet zo geweldig: kerken zijn verdeeld, ook binnen de kerk gaat men niet altijd zo vreedzaam met elkaar om. Dat aanvaarden van elkaar kan geleerd worden van Christus. Omdat Hij de mensen aanvaard, moeten mensen in de kerk dat voorbeeld volgen en zo een voorbeeld voor onze verdeelde samenleving zijn.

Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Kijk voor andere informatie ook eens op de website van de kerk: www.cgkmijdrecht.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eerste zondag van de Voleinding in De Wegwijzer

Zondag 6 november heet in de kerk de eerste zondag van de Voleinding. In de Christelijke Gereformeerde Kerk 'de Wegwijzer', Koningin Julianalaan 22, zal die dag in beide diensten dominee ds. K.T. de Jonge uit Nieuwegein voorgaan. In de morgendienst, die om 10.00 uur begint, zal de tekst uit Mattheus … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: