001 - Escaperoom aglemeen

Centrum voor Jeugd en Gezin ondersteunt Week van het Geld


Geplaatst op: 8 november 2011

Van 7 - 11 november vindt de Week van het Geld plaats. De Week van het Geld heeft als doel kinderen te leren omgaan met geld. Aan de hand van verschillende onderwerpen rondom het thema geld, zoals sparen, zakgeld en de geschiedenis van geld, worden kinderen onder andere via het onderwijs financieel bewuster gemaakt. Hiermee wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Deze week is een initiatief van ‘Wijzer in geldzaken'. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) ondersteunt dit initiatief van harte!

Tijdens de consulten en spreekuren in de Week van het Geld zullen medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin aan ieder kind (zolang de voorraad strekt) een ‘Cash Can' uitreiken. De ‘Cash Can‘ is een spaarblik waar kinderen met krijt hun spaardoel op kunnen schrijven en waar tips op staan hoe zij aan spaargeld kunnen komen. Deze spaarblikken zijn gratis ter beschikking gesteld door de Nederlandse Vereniging van Banken.

Ouders en jongeren met vragen over geldzaken kunnen ook buiten de Week van het Geld in het Centrum voor Jeugd en Gezin terecht. Voor meer informatie over het Centrum voor Jeugd en Gezin, kunnen geïnteresseerden kijken op www.cjg.nl.

Ouders en jongeren die moeilijk of niet kunnen rondkomen en/of die meer inzicht willen hebben in de eigen financiën, kunnen zich ook via Centrum voor Jeugd en Gezin opgeven voor een cursus ‘Omgaan met Geld', om onder meer te leren budgetteren.

Voor meer informatie over de Week van het Geld 2011 zie www.weekvanhetgeld.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Centrum voor Jeugd en Gezin ondersteunt Week van het Geld

Van 7 - 11 november vindt de Week van het Geld plaats. De Week van het Geld heeft als doel kinderen te leren omgaan met geld. Aan de hand van verschillende onderwerpen rondom het thema geld, zoals sparen, zakgeld en de geschiedenis van geld, worden kinderen onder andere via het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: