Verslag Hoofdklasse MA1 volleybal

Geplaatst op: 14 januari 2019

Na het kampioenschap van de eerste seizoenshelft komen de A-meiden uit Vinkeveen in de 2e helft van het seizoen uit in de hogere hoofdklasse. De eerste wedstrijd was op zaterdagochtend 12 januari uit in Veenendaal, helaas kon meesteraanvaller Maaike van de Water niet van de partij zijn en vanwege werk was ook trainer/coach Frans Roos elders. Dat tezamen was even wennen voor de ietwat gehavende equipe.

De thuisploeg had een fikse service in huis en bij een achterstand van 7-1 werd in een eerste time-out het groengele achterveld op scherp gezet. De servicebeurt kwam terug en nu was het Atalante dat met een servicerijtje mooi bijtrok. Met name nieuwste aanwinst Isa Verweij serveerde met groot gemak mooi diep in het achterveld en scoorde even zo makkelijk veel punten in de aanval.

Beide teams bleken een ferme service in huis te hebben en dat maakte het voor de verdelers lastig. Maar kunst- en vliegwerk is de tweede naam van rapido verdeler Lucia Roos die overuren liep om nog wat moois naar de aanvallers op te gooien. Variatie was echter lastig. Maatwerk en ideale flitsende aanvallen die te zien waren tijdens de warming-up waren er nog niet veel in de wedstrijd. Af en toe een mooie snelle aanval door het midden of achterover, met name snelle Juna van den Broek is specialist en aan het net altijd alert. Verschillende keren wist ze te scherp gespeelde ballen van de tegenstandere te pareren, blokkerend stond ze op scherp. Het ging over en weer, echter tegen het einde was het VCV dat solide bleef spelen en met miniem verschil met 25-23 aan het langste eind trok.

In het tweede bedrijf keek de gastploeg wederom tegen een achterstand aan, servicebeurten en aanvalskracht waren beter bij de Veenendaalse meiden. Verdeler Lisanne de Graaf moest ook alle zeilen bijzetten en wist vooral de buitenaanvallers goed te bereiken. Isa en Anouk maakten mooie punten maar de stevige servicedruk maakte het achterveld van Atalante onzeker en reactie en initiatief kwam soms te laat. Te snel stond een 25-16 op het telbord.

Nieuwe kansen kwamen er in deel 3. De service pass kwam beter onder controle en steeds vaker vond de set-up haar weg via de snelle middenaanval. Precisiewerk lukte steeds beter: aanvaller Layla Passet deed verschillende keren de kassa rinkelen. Bobbi Linthorst stond attent haar mannetje op de buitenkant, met een harde diepe aanval of juist een korte slag wist ze menig punt mee te pakken. De service bleef een belangrijk wapen en het ging gelijk op. Qua samenwerken ging het nu op z’n best, er werd enthousiast en fanatiek gewerkt, goed gereageerd in de rally’s en de service pass bleef beter lopen. Gelijk op, en echt een mooie strijd. Helaas wat foutjes tegen het eind waardoor de set wederom naar de thuisploeg ging: 25-22.

Juna moest weg en alleskunner Jade van Schie verving haar op de middenpositie. In de 2e set had Jade haar diagonale puntjes al gemaakt, nu verder op het lastige midden. De aanval van Veenendaal werd sterker, in het achterveld vlogen de ballen om de Vinkeveense oren, zo veel sneller en harder gaat het in deze hoofdklasse. Maar het was vooral strijdvaardige Anouk Roos die het hoofd koel hield en een aantal zeer sterk aanvalskanonnen van de vloer wist te houden. Mooie inspiratie. Reddingen en foutjes wisselden elkaar af, een achterstand werd weer bijgelopen tot 20-20. Jammergenoeg konden de Vinkeveense ladies de partij niet naar zich toetrekken en pakte VCV ook de laatste set met 25-22.

Vrijdag 18  januari speelt de ploeg thuis tegen Hooglanderveen (19.30). Vrijdag 1 februari komt VCV naar Vinkeveen. Het team is dan vast en zeker compleet en dat belooft veel goeds.

Laatst bewerkt op: 14 januari 2019 11:14

Na het kampioenschap van de eerste seizoenshelft komen de A-meiden uit Vinkeveen in de 2e helft van het seizoen uit in de hogere hoofdklasse. De eerste wedstrijd was op zaterdagochtend 12 januari uit in Veenendaal, helaas kon meesteraanvaller Maaike van de Water niet van de partij zijn en vanwege werk was … Lees meer »