Jongste volleyballers Atalante mooi actief in Hoofddorp

Geplaatst op: 14 januari 2019

Op 12 januari vond de 1e minidag van 2019 voor de mini’s van volleybalvereniging Atalante plaats in Hoofddorp. Om 10.25 uur mochten de Volleychamps het spits afbijten. Dit team bestaat uit Rinske, Shiwa, Jelwa, Carlijn, Froukje en Noa. De meiden moesten even inkomen want ze kwamen op een 1-9 achterstand. Maar toen ze zelf mochten serveren kwamen ze weer keurig terug tot 9-9. Echter deed de tegenpartij precies hetzelfde. Zij brachten de stand vervolgens op 9-18. Maar de Volleychamps gingen er weer vol tegen aan. De stand kwam nog op 20-20, maar helaas net aan verloren. De eindstand werd 20-22. De 2e set ging ongeveer hetzelfde als de 1e set, maar helaas was de achterstand iets te groot. Het werd 16-21 voor de tegenpartij. Maar de meiden stond wel echt super goed te serveren.
De 2e wedstrijd moest meteen er achteraan gespeeld worden. De concentratie leek iets minder te zijn, maar ze stonden toch lekker te spelen. Helaas wel verloren met 17-19 en 12-22. Vervolgens hadden ze een wedstrijd rust en dat leek ze toch goed te doen. Ze gingen bij de 3e wedstrijd gelijk goed van start. Een mooie overwinning van 29-15. De 2e set ging gelijk op, maar met 20-17 wel gewonnen. Met een goed gevoel naar huis met een mooie 3e plaats!

Daarna waren de Volleytoppers aan de beurt. Vorige minidag nog op niveau 3, maar nu door naar niveau 4. Ze moesten even wennen aan de andere spelregels. Maar na wat extra uitleg was het helemaal duidelijk en deden ze het hartstikke goed! Deze minidag bestond het team uit Jens, Yorell, Niels, Finn en Lilly. Ontzettend leuk om te zien hoeveel plezier iedereen er in heeft. De 1e wedstrijd was dus nog even onwennig, maar ze bleven best goed in de buurt van de tegenpartij. Met 13-20 en 13-19 helaas verloren, maar wel leuk om te zien. De 2e wedstrijd ging goed van start. En dit hielden ze ook vast. De 1e set een mooie winst van 19-14. De 2e set ging hetzelfde als de 1e set, maar helaas met 2 punten verschil verloren. Het werd 15-17. Maar met een goed gevoel de laatste wedstrijd in. Je merkte wel dat de concentratie verslapten en meer aandacht was voor grappige items maar ook de tegenpartij deed hieraan mee.  Het werd uiteindelijk een wel grappige (ook voor de toeschouwers) maar ook ietwat chaotische wedstrijd.  Deze werd met 14-25 verloren en 19-11 gewonnen. Al met al een zeer goede prestatie voor de 1e keer op het hogere niveau.

Als laatste was het de beurt aan Volleypower met  Lynne, Renske, Tisa , Lisa en Jort.  Ook hier even een stroevere start.  In de eerste set keken ze vrij snel tegen een achterstand aan . Maar in het tweede bedrijf waren ze wel warm . Na een verloren set wonnen ze wel mooi de tweede. Daarna Smashing Velsen. Dit leek meer een serveerpartijtje. Punten vooral geschoord met de service.  In deze partij had Atalante het betere spel, maar had wel moeite met de ballen die net over het net geserveerd werden waardoor ze na een winst in de eerste set de tweede set net verloren.  Na een pauze de partij tegen VCH die al wat meer gevorderd was, helaas verloren.  Als laatste een mooie  partij tegen Haarlem als afsluiter van de dag met veel mooie rally’s, reddingen van Lynne en Tisa, goede services van Jort en Renske en een mooie heuse smash van Lisa.  Het team zat in een grotere poule en is gedeeld 3e/4e geworden.

Na  een aantal zaalwedstrijden zullen de teams op  9 februari aantreden in het zand, in de beachhal  Aalsmeer.

Laatst bewerkt op: 14 januari 2019 12:15

Op 12 januari vond de 1e minidag van 2019 voor de mini’s van volleybalvereniging Atalante plaats in Hoofddorp. Om 10.25 uur mochten de Volleychamps het spits afbijten. Dit team bestaat uit Rinske, Shiwa, Jelwa, Carlijn, Froukje en Noa. De meiden moesten even inkomen want ze kwamen op een 1-9 achterstand. … Lees meer »