001 - Homan Zonnepanelen
Inspiratieworkshop ‘Ont-moeten

Inspiratieworkshop ‘Ont-moeten


Geplaatst op: 14 januari 2019

Moet jij ook zoveel?  Stel je vaak onrealistische eisen aan jezelf?  Lijkt alles even belangrijk voor je? Bijvoorbeeld: je ‘moet’ alle aandacht hebben voor je kind(eren), je ‘mag’ geen fouten maken op je werk en die opdracht ‘moet’ vandaag nog af, je huis ‘moet’ spic-en- span zijn, je ‘moet’ een stimulerende omgeving voor de ontwikkeling van je kind(eren) bieden en je ‘moet’ een begripvolle partner zijn, etc. etc.

Ouders Lokaal organiseert op donderdagavond 24 januari voor ouders die minder willen moeten een avond ‘ont-moeten’. Wij zullen je inspireren meer ruimte en rust in je leven te creëren, zodat je (nóg) meer kunt genieten van je gezin en meer tijd hebt voor ontspanning.

Het heilige moeten…

De zorg voor je (jonge) gezin combineren met je werk en je sociale leven is soms best lastig. Het is een fase die veel ouders ervaren als de drukste periode van hun leven. Er zijn veel ballen die in de lucht hangen waar wij ons verantwoordelijk voor voelen. Soms kun je het gevoel hebben dat je alleen maar aan het rennen bent.  Daarnaast leven we in een maatschappij waarin het ‘normaal’ is dat je druk bent. Negen van de tien keer hoor je mensen op de vraag: ‘hoe is het met je?’ antwoorden: ‘ja, goed hoor. Lekker druk’. Het is eigenlijk ‘not done’ om te zeggen dat je het rustig aan doet of dat je niet druk bent. En daardoor voel je je vaak gehaast en ben je altijd aan het racen.

Zou het niet heerlijk zijn om gewoon een middag met de kinderen een spelletje te spelen of om even (zonder schuldgevoel) lekker op de bank te netflixen, even niet het gevoel hebben van alles te moeten en te genieten van het moment? Wat vaker te kunnen roepen dat je het lekker rustig hebt? Hoe doen andere ouders dat?  Tijdens deze workshop nemen we de ‘moetjes’ onder de loep en krijg je een simpele manier aangereikt om prioriteiten te kunnen stellen.

  • Leer op een simpele manier prioriteiten te stellen
  • Ontdek welke ‘moetjes’ je ervaart en hoe je deze om kunt zetten.
  • Laat je inspireren door handige en creatieve ideeën van andere ouders, zodat je thuis aan de slag kunt gaan met praktische en effectieve tips die passen bij jouw gezinssituatie.
  • Ontmoet andere ouders uit jouw gemeente en deel je ervaringen.

Deelname en aanmelden

Deelname aan deze inspiratieworkshop is gratis (alleen na aanmelding). Je kunt je via de website derondevenen.ouderslokaal.nl aanmelden. Hier vind je ook meer informatie. De workshop vindt plaats op donderdagavond 24 januari van 20:00-22:00 uur in Bibliotheek Mijdrecht.

Wat is Ouders Lokaal?
We zijn allemaal dol op onze kinderen. Brengen ze met liefde groot en steunen ze daar waar we kunnen, zo goed als we kunnen. Behalve leuk is opvoeden van kinderen ook een hele uitdaging en ontdekkingsreis. Geen kind is hetzelfde en fasen en verrassingen volgen elkaar in rap tempo op. Aan ons als ouder om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Ervaringen delen en Inspiratie bij al die uitdagingen is dan ook best fijn en handig.

Ouders Lokaal erkent dit en is er op gericht om ouders/opvoeders via leuke activiteiten met elkaar in verbinding te brengen. Ouders Lokaal heeft o.a. als doel dat ouders/opvoeders het gewoon gaan vinden om met elkaar te praten over opvoeding en tevens ervaringen te delen om zo ook van elkaar te leren. Ouders Lokaal hoopt dat door ouders met elkaar te verbinden er leuke initiatieven ontstaan die gezamenlijk gerealiseerd kunnen worden binnen de gemeente De Ronde Venen.

Help je mee?
Ouders Lokaal is op zoek naar vrijwilligers voor verschillende activiteiten binnen Ouders Lokaal. Mail info@ouderslokaal.nl als je geïnteresseerd bent en/of voor meer informatie. Ook ideeën zijn welkom!


Laatst bewerkt op: 14 januari 2019 10:24

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inspiratieworkshop ‘Ont-moeten

Moet jij ook zoveel?  Stel je vaak onrealistische eisen aan jezelf?  Lijkt alles even belangrijk voor je? Bijvoorbeeld: je ‘moet’ alle aandacht hebben voor je kind(eren), je ‘mag’ geen fouten maken op je werk en die opdracht ‘moet’ vandaag nog af, je huis ‘moet’ spic-en- span zijn, je ‘moet’ een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: