001 -Brouwer Transport
UWTC: NK veldrijden Huijbergen

UWTC: NK veldrijden Huijbergen


Geplaatst op: 14 januari 2019

Met dikke letters stond het NK veldrijden al maanden in de agenda's van onze veldrijders. Vrijdag 11 januari vertrokken de meeste al richting Huijbergen om het parcours te verkennen. Het was een zwaar parcours met de beklimming van de Nootjesberg. Dit is een tweetraps beklimming waar de renners naar de top van de Nootjesberg gestuurd worden. Daarna schieten zij door naar de chickenrun. Dit obstakel kunnen de renners langs 2 kanten afdalen. Vandaar uit rijden de renners door naar de Tiestenduin en krijgen zij een zware beklimming voor de kiezen. En ook de afdaling van de Tiestenduin was voor het publiek erg aantrekkelijk om te zien, diepe sporen in het mulle zand zorgde ervoor dat menig renner hier onderuit ging.

Zaterdag om 15.00 uur mochten de amateurs van start. Yannick Runhart (NK winnaar in 2018) ging er als een speer vandoor in de eerste beklimming en hij werd op de voet gevolgd door onze UWTC-er Bas de Bruin. Bart de Veer en Tommy Oude Elferink zaten hier vlak achter. Maar het NK veldrijden werd gewonnen door een oud-hockeyer die pas twee jaar aan veldrijden doet. De 24-jarige Klaas Groenen van AXA Valleirenners uit Veenendaal pakte zijn eerste Nederlandse titel in Huijbergen.. "Het leek er in het begin niet op, maar uiteindelijk had ik een mooie voorsprong", blikt hij terug op de halve minuut die hij had op de nummers twee en drie."Ik had een heel slechte start, ik sloot uit mijn klikpedaal. Ik ging als dertigste het veld in. Na de eerste klim was ik vijfde. In de een-na-laatste ronde heb ik het gat dichtgereden met Yannick Runhart, meteen er op en er over. En toen kwam ik met 35 seconden voorsprong over de finish." Tweede werd Yannick Runhart en derde oud profrenner Niels Wubben. Hierachter was UWTC lid Bart in gevecht met de broers vd Kruisweg. In de een-na-laatste ronde ging Bart over de kop in de afdaling van de Tiestenduin, waardoor hij op enige achterstand kwam te rijden. In het laatste stuk kwam hij nog weer dichterbij maar moest tevreden zijn met de 6e plaats. Tommy werd heel netjes 9e en vlak hierachter kwam Bas op de 10e plaats leeg gestreden over de finish. Menno v Capel werd 47e, Maarten Postma 73e en Dennis Moolhuijsen 77e. Geen slechte prestatie van de UWTC leden in dit grote startveld.
Bij de masters 40+ kreeg Frank Jansen te maken met materiaalpech, helaas kon hij hierdoor de wedstrijd niet uitfietsen.

Op zondag veel publiek langs het parcours. Voor onze junioren was het te hoog gegrepen om zich voor in de strijd te mengen. Maar voor beide een hele ervaring om aan het NK mee te doen. Ian vd Berg werd 48e en Sven Buskermolen werd 57e. Jari Buskermolen werd zelfs nog geïnterviewd door omroep Brabant. 
De UWTC fanclub was goed hoorbaar met de felblauwe shimano koebellen, en moedigde de renners hiermee extra aan. Bij de dames ging de winst naar Lucinda Brand en Marianne Vos werd 2e. UWTCX lid Elleke Claessen deed het ook netjes en werd 13e in dit sterke startveld. Rebecca Cornelisse werd 19e. Trainingslid Marianne v Leeuwen eindigde één plaats voor Rebecca.

Uitslag clubcompetitie 
De laatste wedstrijd van de clubcross competitie bij UWTC is alweer verreden. Een groep van voornamelijk 40+ renners heeft hier met veel plezier aan meegedaan.
Alle vrijwilligers die hebben geholpen bij de clubcross worden hartelijk bedankt, want zonder juryleden, iemand achter de bar, de mensen die het parcours hebben uitgezet kan de competitie niet draaien. Super bedankt allemaal!
Daguitslag zondag 13 januari:
40-: 1 Lars Wiebes, 2 Michael v Meerland, 3 Roberto Blom
40+: 1 Peter v Capel, 2 Frans v Heteren, 3 Willard Gerritsen, 4 Wilfred Zijerveld, 5 Mark Best, 6 Louis Oude Elferink, 7 Peter Wiebes, 8 Frank Jansen, 9 Ben de Bruin, 10 Rene Wiebes, 11 Bart v Montfoort, 12 Gijs Kostman, 13 Wim Veenboer, 14 Jan Willem Wahlen
jeugd: 1 Teun Wahlen

Eindstand clubcross competitie:
40-: 1 Lars Wiebes, 2 Michael v Meerland
40+: 1 Frans v Heteren, 2 Mark Best, 3 Peter Wiebes
jeugd: 1 Teun Wahlen

Open kampioenschap van Uithoorn.
Zondag 20 januari is het open kampioenschap van Uithoorn. De laatste veldrit van het seizoen bij UWTC en sinds 2018 in de plaats gekomen voor de fortcross. Om 10.30 uur gaat de jeugd van start en de dag wordt afgesloten met de wedstrijd van de 40- en 40+. Zij koersen om 12.00 uur en waarschijnlijk zullen ook de UWTCX toppers van start gaan. Ook recreanten kunnen hier van start. Aanmelden en meer info via de website van UWTC.

Nieuwjaarsreceptie en werelduur record poging Jetze Plat
Zondag 13 januari is de nieuwjaarsreceptie bij UWTC geweest. De NK winnaars van 2018 werden hier in het zonnetje gezet. Roberto Blom en Jetze Plat kregen bloemen van de algemeen voorzitter Gerard van Veen. Bart van Bemmelen en Tim de Vries waren helaas verhinderd. 
Jetze kondigde aan dat hij in 2019 een nieuwe uitdaging heeft, naast het plaatsingstraject van de Paralympische Spelen in 2020. Jetze gaat op woensdag 13 maart een aanval doen op het werelduurrecord. Hij gaat dit doen op de baan in Alkmaar. Wat een uitdaging om in 1 uur tijd de afstand van 42.1 km te willen verbreken. Jetze zou het leuk vinden als veel mensen hem deze middag komen aanmoedigen. Ook is het dan mogelijk om zelf te ervaren hoe het is om in een handbike te rijden. Meer info op de website van Jetze.


Laatst bewerkt op: 14 januari 2019 12:26

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

UWTC: NK veldrijden Huijbergen

Met dikke letters stond het NK veldrijden al maanden in de agenda's van onze veldrijders. Vrijdag 11 januari vertrokken de meeste al richting Huijbergen om het parcours te verkennen. Het was een zwaar parcours met de beklimming van de Nootjesberg. Dit is een tweetraps beklimming waar de renners naar de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: