001 - Homan Zonnepanelen
Voorleesdagen in de Bibliotheek De Ronde Venen

Voorleesdagen in de Bibliotheek De Ronde Venen


Geplaatst op: 15 januari 2019

Samen een boekje lezen - plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen - is heel gezellig. En het is goed voor de taalontwikkeling. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal.

Wil je je kindje ook voorlezen en ben je op zoek naar mooie prentenboeken of leuke voorleesboekjes? Kom eens kijken in de Bibliotheek. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid. Is je kindje nog geen 2 jaar, dan krijgen jullie een vrolijk BoekStartkoffertje cadeau. En speciaal tijdens de Voorleesdagen – van 23 januari t/m 2 februari – maak je ook nog kans op een feestelijke prijs.

TOF Toneel speelt voorstelling over het huis van Muis

Tijdens de Voorleesdagen is er in de Bibliotheek een leuke peutervoorstelling over Eekhoorn die het huis van Muis zoekt. Muis is verdrietig want ze heeft pijn aan haar knie en kan niet meer springen. Eekhoorn wil Muis weer vrolijk laten zijn. Daarom gaat Eekhoorn naar de boskabouters om de opvrolijkmachine te halen. Maar dan weet ze de weg naar het huis van Muis niet meer. Gelukkig komt Eekhoorn Konijn tegen, die kan vast helpen! Samen gaan ze op zoek naar het huis van Muis.

Wil je ook weten of het lukt? Kom dan naar de voorstelling van TOF Toneel voor alle peuters en kleuters tussen 2 en 5 jaar. (Voorstelling duurt ongeveer 20 minuten).

Woensdag 23 januari in de Bibliotheek:
Vinkeveen: 9.30 uur
Abcoude: 10.30 uur

Maandag 28 januari in de Bibliotheek:
Mijdrecht: 11.30 uur

Woensdag 30 januari in de Bibliotheek:
Wilnis: 10.30 uur

Wethouder Kiki Hagen komt voorlezen

Op 23 januari, om 15.00 uur, komt wethouder onderwijs, Kiki Hagen voorlezen in de Bibliotheek Wilnis. Zij zal het verhaal vertellen van ‘Een huis voor Harry’, het prentenboek dat centraal staat tijdens de Voorleesdagen.

Gezellig en leerzaam

De Nationale Voorleesdagen, de jaarlijkse voorleescampagne, is bedoeld voor kinderen tussen de 0 en 6 jaar en hun ouders en verzorgers. Het plezier van voorlezen staat centraal, voorlezen is heel gezellig. Maar voorlezen is ook goed voor de taalontwikkeling. Uit onderzoek blijkt steeds weer dat voorlezen een gunstig effect heeft op de latere leesvaardigheid. Wist je bijvoorbeeld dat kinderen die iedere dag een kwartiertje voorgelezen worden, per jaar duizend extra woorden leren. Voorlezen en zelf lezen verrijkt de woordenschat, stimuleert de fantasie en helpt het kind de wereld om hem heen te begrijpen.

Meer informatie op onze website: www.bibliotheekavv.nl. Of neem eens een kijkje op www.nationalevoorleesdagen.nl


Laatst bewerkt op: 15 januari 2019 06:52

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Voorleesdagen in de Bibliotheek De Ronde Venen

Samen een boekje lezen - plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen - is heel gezellig. En het is goed voor de taalontwikkeling. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Wil je je kindje ook voorlezen en ben je op zoek naar mooie prentenboeken of leuke voorleesboekjes? … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: