Vinkefest 2023

Twee overwinningen voor VDH autosport in Zandvoort


Geplaatst op: 2 november 2011

Vrijdag 28 oktober 2011 stond er voor VDH autosport de laatste racedag in Zandvoort op de agenda. Na wedstrijden in Assen, Zolder en Spa-Francorchamps was Zandvoort eindelijk weer aan de beurt. Voorafgaand aan deze dag was de voorspelling dat het een droge racedag zou worden.
Dit bleek niet te kloppen, tijdens de vrije training was de baan inmiddels al wat nat geworden.
Ook met de tijdtraining was de baan nog nat. Peter behaalde in de tijdtraining de veertiende plaats.

Met de start van de eerste race was het droog. Toch koos Peter voor regenbanden, omdat er op de baan nog veel natte plekken te zien waren. Na een goede beginfase reed Peter binnen een paar ronden van de veertiende naar de derde plek. Op de helft van de wedstrijd was de baan bijna droog geworden. De coureurs met regenbanden waren daardoor steeds meer in het nadeel. Ook Peter had grote problemen met zijn regenbanden, waardoor hij uiteindelijk terugzakte naar een negende positie.

De tweede wedstrijd was compleet droog. Vanaf een negende startpositie had hij al een paar concurrenten in de eerste bocht te pakken. Dat ging niet helemaal zonder schade, toch kon Peter zijn weg vervolgen. Met elke ronde liep hij op de koplopers in. Hij schoof steeds meer plaatsen naar voren. Met nog een paar ronden te gaan kwam ook de koploper goed in het vizier. Ook hij kon niet voorkomen dat een ontketende Peter de leiding over nam. De leiding stond hij niet meer af.
In deze wedstrijd heeft Peter met een tijd van 1:56.857 zijn persoonlijk snelste tijd ruim verbeterd.

Door de overwinning in de tweede wedstrijd mocht Peter de derde wedstrijd vanaf de eerste plaats beginnen. Door problemen met de koppeling kwam Peter niet goed weg bij de start. Als tweede ging hij de Tarzanbocht in, nog in de eerste ronde pakte Peter de leiding terug. De hele wedstrijd werd Peter niet onder druk gezet, waardoor de tweede overwinning van de dag niet meer in gevaar kwam.
Door een mindere uitslag in de eerste wedstrijd werd Peter uiteindelijk derde in het dagklassement.

Op zondag 6 november houden wij voor onze sponsoren en leden een sponsordag op het circuit van Zandvoort. Op deze dag geven we onze sponsoren en leden de mogelijkheid om met de BMW een paar ronden mee te rijden. Onder het genot van een hapje en een drankje hopen wij onze sponsoren en leden een leuke dag te bieden.
Deze dag zal VDH autosport samenwerken met de stichting Topsport for Life. De stichting Topsport for Life is een initiatief van een aantal (ex)topsporters die zich willen inzetten voor mensen met een levensbedreigende ziekte. VDH autosport geeft deze dag een aantal patiënten de kans om met de BMW mee te rijden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Twee overwinningen voor VDH autosport in Zandvoort

Vrijdag 28 oktober 2011 stond er voor VDH autosport de laatste racedag in Zandvoort op de agenda. Na wedstrijden in Assen, Zolder en Spa-Francorchamps was Zandvoort eindelijk weer aan de beurt. Voorafgaand aan deze dag was de voorspelling dat het een droge racedag zou worden.Dit bleek niet te kloppen, tijdens … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: