Floral Innovations : Digitale pioniers in de sierteelt

Floral Innovations : Digitale pioniers in de sierteelt


Geplaatst op: 16 januari 2019

Floral Innovations helpt kwekers bij het online verkopen van bloemen en planten. “Hoe mooi een bloem of plant straks in de schap staat kun je wel vertellen, maar een foto zegt duizend keer meer”, aldus Michiel Kuipers van dit jonge en innovatieve bedrijf. Het college van B&W bezocht het.

Het college bezoekt regelmatig bedrijven en organisaties in Aalsmeer om deze te leren kennen. Ditmaal bezochten zij Floral Innovations dat bestaat uit vier onderdelen: Floraphoto, -concepts, -content en -design. Michiel Kuipers, Maarten van Kessel en Stein Bosch runnen het bedrijf. Kuipers: “Wij zien dat verkoop van bloemen en planten meer en meer online gebeurt en dat goede foto’s steeds belangrijker worden”, weet Michiel Kuipers te vertellen. “Wij noemen onszelf dan ook digitale pioniers in de sierteelt.”

Met Floraphoto bewerken ze foto’s voor kwekers op een professionele manier. De klanten leveren een simpele foto aan en binnen 24 uur maakt Flora Innovations hier een perfect plaatje van voor een webshop of brochure. Floraconcepts is een onderdeel van het bedrijf waarin ze mogelijkheden bieden aan bedrijven en consumenten om bijvoorbeeld digitaal verschillende planten met verschillende potten te combineren. Daarnaast bieden ze met Floracontent en Floradesign ook slimme databases aan voor bloemen en planten en ontwikkelen ze websites en brochures. Kortom een totaalpakket voor de sierteeltsector.

Het college van B&W was onder de indruk van dit bedrijf. “Sierteelt is enorm belangrijk voor Aalsmeer. En de activiteiten van dit bedrijf voegen hier een extra dimensie aan toe. Daarom zetten wij als gemeente in op een goed vestigingsklimaat voor ondernemers en goede bereikbaarheid in de regio.” Aldus wethouder Economie, Robert van Rijn.

Voor meer informatie over dit bedrijf zie: www.floralinnovations.nl.

Laatst bewerkt op: 16 januari 2019 11:13

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Floral Innovations : Digitale pioniers in de sierteelt

Floral Innovations helpt kwekers bij het online verkopen van bloemen en planten. “Hoe mooi een bloem of plant straks in de schap staat kun je wel vertellen, maar een foto zegt duizend keer meer”, aldus Michiel Kuipers van dit jonge en innovatieve bedrijf. Het college van B&W bezocht het. Het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: