'Nessersluisse veerpont aan z'n einde'


Geplaatst op: 17 januari 2019

In het gehucht Nessersluis bij Waverveen moet het veerpontje worden vervangen. In het buurtschap in de nok van de provincie Utrecht wil de gemeente De Ronde Venen 650.000 euro steken in een gloednieuwe elektrische boot, schrijft RTV Utrecht op z'n website. Veel geld dus, maar dat is het dan ook dubbel en dwars waard, aldus wethouder Kiki Hagen.

De investering volgt na een renovatie vorig jaar. Ook daarvoor moest de gemeente best diep in de buidel tasten. Desondanks moet er nu echt iets gebeuren volgens de wethouder. Volgens haar is er onderzoek gedaan naar wat beter is: renovatie of nieuwbouw, en was de uitslag duidelijk: "Daaruit blijkt dat we voor nieuwbouw van de pont moeten gaan."

En ook voor John van Schaik, die al 34 jaar heen en weer vaart op zijn pontje, is het tijd voor een nieuwe: "Deze pont is wel aan zijn einde met allerlei slijtagedingen en hij maakt best een boel lawaai. En je staat altijd in weer en wind buiten want we hebben geen huis op de pont. Bij de nieuwe pont zal dat allemaal wel zo zijn. En hij wordt elektrisch dus je hebt veel minder lawaai. Ik denk dat dat veel prettiger is om mee te werken."

Bovendien kan Nessersluis er met een nieuwe pont weer een poos op vooruit, denkt de wethouder: "Dit voorstel gaat uit van een duurzame pont dus dan is de pont ook nog eens helemaal klaar voor de toekomst. Dat lijkt mij een heel goed uitgangspunt, dus ik verwacht dat ie met vlag en wimpel door de raad gaat. Daar zet ik mij voor in."

Nessersluis mag dan nog geen 100 inwoners hebben, voor het buurtschap is de pont heel belangrijk aldus de wethouder. Zo zijn er schoolkinderen die elke dag van de pont gebruik maken om naar school te gaan. Bovendien wordt de pont steeds meer een toeristische attractie, aldus veerman Van Schaik: "De Randstad wordt steeds drukker en er komen steeds meer mensen te wonen. Dus er zijn steeds meer mensen die gebruik maken van de pont. Het is leuk om met die pont over te steken. En je hebt een heel mooi gebied hier achter met de polder van groot-Mijdrecht, Vinkeveen en Abcoude. Daar kan je hartstikke leuk fietsen. Het is schitterend om daar gebruik van te maken."

Eind deze maand stemt de gemeenteraad van De Ronde Venen over de 650.000 euro die in de nieuwe veerpont bij Nessersluis moet worden gestoken.

Laatst bewerkt op: 17 januari 2019 17:54

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

'Nessersluisse veerpont aan z'n einde'

In het gehucht Nessersluis bij Waverveen moet het veerpontje worden vervangen. In het buurtschap in de nok van de provincie Utrecht wil de gemeente De Ronde Venen 650.000 euro steken in een gloednieuwe elektrische boot, schrijft RTV Utrecht op z'n website. Veel geld dus, maar dat is het dan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: