De Vinken te laat op gang

Geplaatst op: 21 januari 2019

Zieke Roos
Door de ziekte van Roosmarijn Mooij had trainer-coach Dirk van der Vliet een beroep gedaan op oud-eerste-speelster Mariska Meulstee. Zij startte naast Annick Stokhof, Gideon Leeflang en Rutger Woud in de aanval. De Vinkendefensie bestond als gebruikelijk uit Fenne Claassen, Dorien Verbruggen, Jelle Mul en Jerom Stokhof.
Ondanks de aanmoedigingen van het team van de week, de aspiranten C1, kwam de thuisploeg maar moeizaam op gang. Het bezoekende Tiel combineerde en schoot makkelijk en had daarnaast een prima rebound. Na twaalf minuten keek het Suiteteam aan tegen een 2-6 achterstand. Op 3-8 was een treffer van Jerom Stokhof het fraaie resultaat van een mooie combinatie met Jelle Mul. Toch overheersten de Tielenaren tot aan de rust. Alleen Rutger Woud kon de Vinken aan doelpunten helpen. Zijn vierde treffer betekende 5-9 en Annick Stokhof mocht twee Tielse treffers later vanaf de stip 6-11 scoren.

Wissels
Na de rust leek het al direct weer mis te gaan: Tiel liep uit naar 6-14. Toch was het tien minuten later een heel ander verhaal. Treffers van Annick (2x), Rutger, Mariska en Fenne (2x) brachten de tussenstand op 12-15. De Vinken kreeg weer wat hoop, maar de bezoekers herpakten zich. Het laatste kwartier zette Van der Vliet zijn wissels in. Kelvin Hoogeboom en Eva Hemelaar kregen hun minuten. Maar ondanks Vinkentreffers van Annick (2x), Kelvin, Dorien en Rutger (zijn zesde) glipte de overwinning naar de bezoekers. Dichterbij kwam De Vinken niet meer en met 17-21 moest Vinkeveen teleurgesteld naar de kleedkamers. Tiel staat nu alleen op kop, door het verlies van Vriendenschaar. De Vinken bungelt in de middenmoot met 6 uit 6.

Laatst bewerkt op: 21 januari 2019 10:18

Afgelopen zaterdag speelde De Vinken 1 een thuiswedstrijd tegen medekoploper Tiel ’72. Na een moeizame eerste helft pakte het Suiteteam na rust de zaken beter aan.  De 6-12 ruststand werd langzaam weggewerkt, maar toch kwam de overwinning voor de bezoekers niet in gevaar: 17-21. Zieke Roos Door de ziekte van … Lees meer »