001 - Homan Zonnepanelen

Afspraken met gemeente en Veenweidebad over toegankelijkheid en aanbod


Geplaatst op: 21 januari 2019

Het Participatieplatform de Ronde Venen ontving diverse signalen en klachten over het Veenweidebad: het is er te koud,  geen omkleedkruk voor minder valide, te vroege tijden voor doelgroep zwemmen en voor de kinderen te weinig uitdaging. Omdat bewegen belangrijk is en deze voorziening voor iedereen goed toegankelijk moet zijn heeft het platform via een ongevraagd advies het college van Burgemeester & Wethouders  verzocht onderzoek te doen naar de klachten.

Naast een goed gesprek met destijds verantwoordelijk Wethouder Alberta Schuurs, heeft het ook geleid tot een constructief overleg tussen het platform, de gemeente en het Veenweidebad. Met als resultaat een verbetering van de toegankelijkheid en het zwemaanbod voor jeugd, ouderen en inwoners met een beperking. De tochtproblemen zijn aangepakt, er zijn extra hulpmiddelen voor het omkleden,  het zwemaanbod is vergroot en tijden zijn aangepast. 

Lid van het Participatieplatform Wilma “met volharding en de juiste mensen aan tafel kom je tot positieve ontwikkelingen.”

De leden van het Participatieplatform zijn zeer blij dat het ongevraagde advies zó positief is ontvangen en dat ideeën snel tot uitvoering gebracht konden worden zowel door het Veenweidebad als de gemeente.  En we zijn nog niet klaar. Regelmatig hebben het platform en de gemeente overleg met het Veenweidebad. Zo komt er betere verlichting buiten, is de bestrating aangepast en wordt het nog gezelliger gemaakt in het bad. Al met al een positieve ontwikkeling voor sportparticipatie in onze gemeente.

Het Participatieplatform de Ronde Venen geeft gevraagd en ongevraagd advies over het sociale domein aan de het college van Burgemeester &Wethouders  en gemeenteraad. Het gaat hierbij om het beleid dat wordt ontwikkeld door de gemeente  op  zorg, jeugd, werk en inkomen. Denk hierbij aan de huishoudelijke ondersteuning, jeugdzorg en passend onderwijs. Onderwerpen waar elke inwoner van de gemeente de Ronde Venen  mee  in aanraking kan komen. Voor meer informatie over het Participatieplatform de Ronde Venen, neem dan een kijkje op de site www.participatieplatformderondevenen.nl. Lees dan ook de openstaande vacature voor een nieuw lid. 

Laatst bewerkt op: 21 januari 2019 14:25

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Afspraken met gemeente en Veenweidebad over toegankelijkheid en aanbod

Het Participatieplatform de Ronde Venen ontving diverse signalen en klachten over het Veenweidebad: het is er te koud,  geen omkleedkruk voor minder valide, te vroege tijden voor doelgroep zwemmen en voor de kinderen te weinig uitdaging. Omdat bewegen belangrijk is en deze voorziening voor iedereen goed toegankelijk moet zijn heeft … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: