001 - Homan Zonnepanelen
Open kampioenschap van Uithoorn bij UWTC

Open kampioenschap van Uithoorn bij UWTC


Geplaatst op: 21 januari 2019

Onder stralende winterse weersomstandigheden is het open Kampioenschap veldrijden van Uithoorn verreden. In 2018 stond dit kampioenschap voor het eerst bij UWTC op het programma en kwam het in de plaats van de befaamde Fortcross de Kwakel. De fortcross is van 1997 t/m 2017 verreden en trok in de hoogtijdagen meer dan 100 deelnemers aan. Om 10.30 uur gingen maar liefst 5 verschillende groepen vlak achter elkaar van start. Bij de jeugd 12-14 jaar ging Julian Vergouw al vroeg in de wedstrijd onderuit op een ijzig stuk van het parcours. En dat komt hard aan. Lekker warm in de kantine zettelde hij zich voor het raam, om de wedstrijd toch gedeeltelijk te kunnen volgen, en ondertussen de schaafwonden te koelen met een coldpack. De winst ging naar Felix vd Hemert van DTS. UWTC lid Rens Grömmel werd 2e. Ook tijdens de ACC waren deze renners aan elkaar gewaagd. Op de 3e plaats Pelle vd Putte van WTC de Amstel. Lars Hopman werd 7e en Mike Derogee 9e.

Bij de jeugd 10-11 jaar waren de renners aan elkaar gewaagd en bleef het spannend tot op de streep. Een zware taak voor de jury om de winnaar aan te wijzen. Jari en Mikai wisten ook zelf niet wie er nu gewonnen had. Jari die een lichte voorsprong had totdat Mikai ernaast kwam op de streep. Bij de prijsuitreiking kwam het verlossende woord: 1 Jari Buskermolen (UWTC), 2 Mikai Krijt (DTS) en 3 Xenna Langenberg (Ulysses). Op de 4e plaats eindigde UWTC lid Jytte Timmermans.

De jongste jeugd categorie werd gewonnen door Morgan Hartveldt. Morgan is pas 8 jaar en lid van de bmx van UWTC. Het veldrijden vindt hij geweldig en daar heeft hij ook veel talent voor. Hij reed zelfs voor de renners van 10-11 jaar uit! Op de tweede plaats eindigde jongedame Maxime Takken van WV Avanti. Zij stond helemaal te stralen bij de prijsuitreiking. En derde werd Lars van Assema van DTS.

Bij de dames/nieuwelingen stond er geen maat op Lorena Wiebes. Lorena is weer lid geworden van UWTC en rijdt voor het dames team van Parkhotel Valkenburg. Zij heeft alweer diverse trainingskampen in warme oorden achter de rug. Maar het veldrijden blijft haar trekken. En als oom Peter dan een wedstrijd organiseert is zij gewoon van de partij. Mees van Duren van WTC de Amstel werd 2e en op de 3e plaats de nog jonge Viego Tijssen. Viego moest qua leeftijd eigenlijk nog bij de jeugd rijden. Maar hij wilde liever wat langer koersen en kwam zijn rugnummer omzetten naar de nieuwelingen. De dames Carola vd Wetering, Diana Kuijpers en Romy Snel kwamen op plaats 4 t/m 6 over de streep.

Bij de recreanten maar 2 deelnemers. De wedstrijd werd gewonnen door Marco Koole voor Wim Veenboer. Een twintiger tegen een zeventiger, een groot verschil in leeftijd maar beide genoten van de wedstrijd. 
Om 12 uur gingen de 40- en 40+ van start. Daar waar de zon op het bevroren parcours scheen werden de stukken best wel glibberig. Bij de 40+ stond er geen maat op Brian Burggraaf (HSV de Kampioen), hij kwam met ruime voorsprong over de streep. Maar vertelde later dat hij vlak voor de trap bijna in de sloot was gegleden. Tweede werd Mark Touwen (UWTC) en derde Peter van Capel (UWTC). Peter profiteerde van de pech van Pierre Deen (WTC de Amstel), die redelijk safe op podiumkoers was. Maar dat is veldrijden, de wedstrijd is pas beslist op de finishlijn.

Bij de 40- reed het UWTCX team van coach Gerard Keijzer naar het podium. Ian vd Berg (UWTC) en Tristan Geleijn (WTC de Amstel) boden in het begin nog enige tegenstand. Vooral Tristan hield dit nog lang vol en kwam in de 3e ronde zelfs als eerste bij de jury langs, maar ook hij moest het UWTC trio laten gaan. Uiteindelijk viel de beslissing in de laatste ronde bij de trap. Bas de Bruin kwam als eerst boven en wist hierdoor de wedstrijd te winnen. Op de tweede plaats Bart de Veer en derde Tommy Oude Elferink. 


Laatst bewerkt op: 21 januari 2019 11:18

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Open kampioenschap van Uithoorn bij UWTC

Onder stralende winterse weersomstandigheden is het open Kampioenschap veldrijden van Uithoorn verreden. In 2018 stond dit kampioenschap voor het eerst bij UWTC op het programma en kwam het in de plaats van de befaamde Fortcross de Kwakel. De fortcross is van 1997 t/m 2017 verreden en trok in de hoogtijdagen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: