001 -Brouwer Transport
Elke uit Abcoude bouwt zonneauto met nieuw Vattenfall Solar Team

Elke uit Abcoude bouwt zonneauto met nieuw Vattenfall Solar Team


Geplaatst op: 23 januari 2019

Daan van der Tuin uit Hilversum en Elke Salzmann uit Abcoude maken dit jaar onderdeel uit van het succesvolle zonneraceteam van de TU Delft: het Vattenfall Solar Team (voorheen bekend als Nuon Solar Team). Dit voorjaar bouwt het team een volledig nieuwe zonneauto om in oktober dit jaar mee te doen aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Elke, die elektrotechniek studeert aan de TU-Delft, houdt zich daarbij bezig met de elektrotechnische onderdelen, terwijl werktuigbouwkundestudent Daan verantwoordelijk is voor PR en Partnerships.

Vandaag werd het nieuwe raceteam van de TU Delft officieel gepresenteerd. Daarbij maakte het team gelijk bekend verder te gaan onder een nieuwe naam: het Vattenfall Solar Team. Hoofdsponsor Nuon besloot eind vorig jaar de naam van moederbedrijf Vattenfall over te nemen en ook het solar team doet dat nu. De teamleden bouwen dit jaar hun tiende zonneauto, waarmee ze in oktober voor de achtste keer de Bridgestone World Solar Challenge in Australië hopen te winnen. De jubileumauto krijgt een bijzondere naam: NunaX.

It´s possible

Het nieuwe Vattenfall Solar Team presenteerde zich vandaag aan pers en publiek in de D:Dreamhall, de werkplaats van het team op de campus van de TU Delft. Met een video en een speech van teamleider Maud Diepeveen introduceerde het team de visie waarmee ze deelnemen aan het wereldkampioenschap voor zonneauto’s in oktober dit jaar: ‘It’s Possible’. Die uitspraak past goed bij de missie van het team én die van hoofdsponsor Vattenfall, vinden de Utrechters.

Daan: ‘Met onze Nuna’s laten wij al jaren zien dat autorijden op niets anders dan de kracht van de zon gewoon kán. En wie dacht twintig jaar geleden dat een team van Nederlandse studenten bij hun eerste deelname de belangrijkste zonnerace ter wereld kon winnen en vervolgens zou uitgroeien tot dé ongeëvenaarde wereldkampioen? Met onze Nuna’s hebben we bewezen dat wat onmogelijk lijkt tóch werkelijkheid kan worden. Ook Vattenfall legt de lat hoog. Zij hebben zichzelf als doel gesteld om volledig fossielvrij te zijn binnen één generatie. Samen met onze hoofdsponsor hopen we ook andere mensen te inspireren om niet te denken in obstakels maar in mogelijkheden. Fossielvrij binnen één generatie? It’s Possible!’

NunaX laat zien: It’s Possible

Voor de tiende keer op rij doen de studenten van de TU Delft in oktober mee aan de World Solar Challenge in Australië. De zestien nieuwe teamleden bouwen hiervoor een volledig nieuwe zonneracewagen waarbij ze opnieuw de grenzen van de techniek opzoeken en verleggen. De jubileumeditie van de zonneauto krijgt een speciale naam: NunaX. Een naam die past bij de visie van het nieuwe team, vertelt Elke.

Elke: ‘De X staat onder meer voor het doel dat we willen bereiken. Het kruisje op de schatkaart, zeg maar. Tegelijk is de X in de wiskunde ook de onbekende variabele: hoe we ons doel bereiken, weten we nog niet. De weg er naartoe is ook voor ons nog een mysterie. En toch geloven we dat het mogelijk is - voor de achtste keer wereldkampioen zonneracen worden in Australië, maar ook: een leven zonder fossiele brandstoffen binnen één generatie.’

Bridgestone World Solar Challenge

Als Vattenfall Solar Team doet het team in oktober dit jaar voor de tiende keer mee aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Deze 3.000 kilometer lange race van Darwin naar Adelaide wordt volledig op de kracht van de zon verreden en werd al zeven keer eerder door het team uit Delft gewonnen. De regels waaraan de deelnemende zonnewagens moeten voldoen worden elk jaar strenger en de concurrentie wordt sterker. Het Vattenfall Solar Team zal dit jaar dus alles op alles moeten zetten bij het doorontwikkelen van de auto om de tegenstanders voor te blijven.

Vattenfall nog zeker drie jaar hoofdsponsor

Al sinds de eerste deelname aan de World Solar Challenge in 2001 wordt het Nuon Solar Team gesponsord door energiebedrijf Nuon. Eind vorig jaar werd bekend dat Nuon voortaan verder gaat onder de naam van het Zweedse moederbedrijf Vattenfall. Een jaar geleden tekenden het bedrijf en het zonneraceteam uit Delft een vernieuwd, vierjarig sponsorcontract. De naamswijziging heeft voor dat contract geen gevolgen: ook als Vattenfall blijft het energiebedrijf enthousiast en betrokken hoofdsponsor van het team.


Laatst bewerkt op: 23 januari 2019 05:12

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Elke uit Abcoude bouwt zonneauto met nieuw Vattenfall Solar Team

Daan van der Tuin uit Hilversum en Elke Salzmann uit Abcoude maken dit jaar onderdeel uit van het succesvolle zonneraceteam van de TU Delft: het Vattenfall Solar Team (voorheen bekend als Nuon Solar Team). Dit voorjaar bouwt het team een volledig nieuwe zonneauto om in oktober dit jaar mee te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: