001 -Brouwer Transport
D66 wil graasweide Mijdrecht behouden

D66 wil graasweide Mijdrecht behouden


Geplaatst op: 25 januari 2019

D66 diende afgelopen donderdag de motie ‘behoud de graasweide’ samen met de fractie van het CDA in. September vorig jaar werd namelijk duidelijk dat de huidige verzorger gaat stoppen met het houden van de geitjes in de weiden aan de Prins Bernardlaan in Mijdrecht. Jonge ouders, opa’s en oma’s brengen regelmatig een bezoek met hun (klein)kinderen aan het weitje. Voor D66 is het belangrijk dat het geitenweitje blijft bestaan, omdat het past bij een dorp waar je fijn kunt opgroeien en oud wilt worden. Sterker nog D66 denkt dat het een ideale locatie is voor bijvoorbeeld een kinderboerderijtje met dagbesteding voor jongeren of een combinatie van geitjes met mede verzorging van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Raadslid Thijmen Klinkhamer: ’Iedereen kent het geitenweitje in Mijdrecht. Deze plek midden in het dorp biedt een kans om verschillende partijen te laten samenwerken: voor kinderen is het een heerlijke plek om verschillende dieren te zien, voor jongeren of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kan het een dagbesteding zijn met verzorgende taken. Zou het niet mooi zijn als supermarkten en groenteboeren groente en fruit, dat volgens de houdbaarheidsdatum niet meer verkocht mag worden, terecht komt bij de geitjes, schaapjes, konijnen, kippen of bijvoorbeeld varkentjes? Geen verspilling en een fijne plek voor jong en oud.’

‘Daarom,’ vervolgt Klinkhamer, ‘heeft D66 het college opgeroepen om in overleg te treden met de huidige pachter van het terrein, met zorgaanbieders, winkeliers en lokale (pluim)vee- houders en verenigingen en de opvolger van de vorige verzorger. Om daarna na de zomer bij de raad terug te komen met een voorstel waarbij het college een ruimtelijke invulling combineert met een sociale invulling en zo deze parel van de gemeente niet alleen behoudt, maar ook oppoetst.”

Het voorstel werd unaniem aangenomen


Laatst bewerkt op: 25 januari 2019 10:04

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

D66 wil graasweide Mijdrecht behouden

D66 diende afgelopen donderdag de motie ‘behoud de graasweide’ samen met de fractie van het CDA in. September vorig jaar werd namelijk duidelijk dat de huidige verzorger gaat stoppen met het houden van de geitjes in de weiden aan de Prins Bernardlaan in Mijdrecht. Jonge ouders, opa’s en oma’s brengen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: