001 -Brouwer Transport
Meer dan 100 inwoners maken eigen geldplan met Startpunt Geldzaken

Meer dan 100 inwoners maken eigen geldplan met Startpunt Geldzaken


Geplaatst op: 25 januari 2019

De gemeente Uithoorn is een jaar aangesloten bij Startpunt Geldzaken van het Nibud. Het afgelopen jaar hebben al ruim 100 Uithoornaars er gebruik van gemaakt. Met Startpunt Geldzaken kunnen inwoners zelf hun geldzaken in balans brengen en houden.
 
Startpunt Geldzaken stelt online geldplannen beschikbaar voor mensen in verschillende omstandigheden. Het kan onder andere uitkomst bieden voor Uithoornaars die met het beschikbare budget moeilijk kunnen rondkomen, met pensioen gaan, maar ook voor mensen die willen sparen voor bijvoorbeeld de studie van (klein)kinderen. Bij de verschillende soorten geldplannen worden tips en adviezen gegeven.

Er zijn verschillende momenten in het leven die invloed kunnen hebben op de financiële situatie. Denk aan (onverwachte) gebeurtenissen zoals een scheiding of het verliezen van een baan. Deze gebeurtenissen zijn direct van invloed op het beschikbare budget terwijl de uitgaven voor huur of hypotheek gewoon blijven doorlopen. De online geldplannen kunnen dan helpen om de eigen geldzaken weer in balans te brengen. Voordeel is dat iedereen het thuis kan invullen op een tijdstip dat het uitkomt. Je hoeft er dus geen afspraak voor te maken of naar een instantie toe te gaan.
Voorkomen van schulden

De gemeente kiest ervoor om bij Startpunt Geldzaken aan te sluiten omdat zij financiële problemen wil voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen, is de gedachte hierachter. Niet alleen bij volwassenen maar ook bij jongeren. Zo ontvangen alle jongeren die 18 jaar worden het Nibud boekje 'Voor boven de 18' van de gemeente. Dit boekje staat boordevol informatie en tips over alles wat een 18-jarige moet weten op het gebied van geld.

Het gebruik van geldplannen is anoniem zodat de privacy is verzekerd. Inmiddels zijn meer dan 125 gemeenten aangesloten bij Startpunt Geldzaken.
Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nibud, Vereniging Eigen Huis, Beleggersvereniging VEB en Stichting Certificering FFP.
Voor meer informatie: www.startpuntgeldzaken.nl/uithoorn.


Laatst bewerkt op: 25 januari 2019 11:48

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Meer dan 100 inwoners maken eigen geldplan met Startpunt Geldzaken

De gemeente Uithoorn is een jaar aangesloten bij Startpunt Geldzaken van het Nibud. Het afgelopen jaar hebben al ruim 100 Uithoornaars er gebruik van gemaakt. Met Startpunt Geldzaken kunnen inwoners zelf hun geldzaken in balans brengen en houden. Startpunt Geldzaken stelt online geldplannen beschikbaar voor mensen in verschillende omstandigheden. Het kan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: