Individuele klasse KDO zorgt voor een driepunter tegen Altior

Geplaatst op: 28 januari 2019

Na de afgelasting van vorige week tegen Laakkwartier, speelde KDO 1 afgelopen zondag zijn eerste competitiewedstrijd in 2019, tegen Altior. Ondanks de midweekse sneeuw en grote hoeveelheid regen, was KDO verplicht om uit te wijken naar het kunstgrasveld. Op het splinternieuwe derde veld kon trainer Raymond de Jong alleen nog niet beschikken over de geblesseerden Jesper Oudshoorn en Mathijs van Rijn.

Van meet af aan namen de Kwakelaars het initiatief in de wedstrijd. Met Sven Vlasman als centrumspits bleek al snel dat KDO een goed aanspeelpunt voorin had. Fysiek sterk en met slimme steekballen was Sven veelvuldig betrokken bij gevaarlijke Kwakelse aanvallen. In de 7e minuut wist de 29-jarige aanvoerder (na een prima voorzet van Mitchel Smits) Thomas Stevens schuin voor de keeper te zetten. Thomas schoot de bal echter rakelings naast de linkerpaal. Vlak hierna liet Jesse Stange zich eveneens positief gelden, nadat hij twee verdedigers uitspeelde en van afstand net overschoot. Het jeugdige Altior had in het eerste half uur veel moeite met het verzorgde positiespel van de Kwakelaars. Door middel van felheid en wilskracht hield de ploeg nog stand, maar aanvallend had de ploeg uit Langeraar weinig in te brengen. Door een van richting veranderd schot van Thomas Stevens leek KDO in de 25e minuut op voorsprong te komen, maar zijn inzet verdween op de rechterpaal. Zeven minuten later viel alsnog de verdiende Kwakelse openingstreffer. Na een perfecte voorzet vanaf de rechterkant van Joris Kortenhorst, nam Jesse Stange de bal in een keer op zijn schoen en schoot de 1-0 fraai binnen. Vlak hierna ontsnapte KDO aan een snelle gelijkmaker, toen een corner voorlangs het Kwakelse doel ging, gelukkig wist niemand deze bal aan te raken.
Met een 1-0 stand floot de scheidsrechter, die veel toeliet in de eerste helft, even later af voor de rust.

In de tweede helft ging het harder waaien en regenen, wat helaas het spel van beide ploegen niet ten goed kwam. In de 60e minuut voorkwam doelman Tobias Ravelli de gelijkmaker, toen hij een schot van dichtbij goed wist te pareren. Nadat zowel KDO als Altior enkele wissels doorvoerden, zorgde Sven Vlasman in de 78e minuut voor het hoogtepunt van de tweede helft. In de kluts ontving Sven de bal ter hoogte van de penaltystip van Thomas Stevens. Met zijn rug naar het doel was hij twee verdedigers van Altior te slim af door naar buiten uit te wijken om vervolgens met een droge knal de 2-0 in de verre hoek te schieten. Hiermee leek de wedstrijd beslist te zijn, maar in de 85e minuut kwam Altior uit het niets op 2-1. Hierdoor kon er nog een hectische slotfase ontstaan, maar de Kwakelse defensie hield in de laatste minuten prima stand. Na ruim negentig minuten spelen was de verdiende overwinning een feit en snakten alle spelers naar een warme douche.

Door deze driepunter is KDO gestegen naar de vijfde plaats op de ranglijst, met slechts drie punten achterstand op de nummer drie ROAC. Aankomende zondag speelt KDO een uitwedstrijd tegen ESTO. In Bodegraven treffen de Kwakelaars dan de nummer 12 in 2C, hopelijk kunnen we dan de positieve start van 2019 een passend vervolg gaan geven.

Opstelling KDO 1: Tobias Ravelli, Mitchel Smits, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Joris Kortenhorst, Thomas Stevens (80e Bas Kok), Joeri Stange (88e Menno Lingeman), Sven Vlasman, Bart Hoving en Jesse Stange (73e Niels Ruhe)

Na de afgelasting van vorige week tegen Laakkwartier, speelde KDO 1 afgelopen zondag zijn eerste competitiewedstrijd in 2019, tegen Altior. Ondanks de midweekse sneeuw en grote hoeveelheid regen, was KDO verplicht om uit te wijken naar het kunstgrasveld. Op het splinternieuwe derde veld kon trainer Raymond de Jong alleen nog … Lees meer »