001 -Brouwer Transport
Laatste wedstrijd in het veld voor UWTC

Laatste wedstrijd in het veld voor UWTC


Geplaatst op: 28 januari 2019

Zondag 20 januari heeft UWTC bmx-lid Roy Kater meegedaan aan het NK baanwielrennen sprint. In het Velodrome in Amsterdam werd er gestreden op 4 onderdelen: 200 m sprint, keirin, scratch en sprint. Negentien nieuwelingen jongens gingen met elkaar de strijd aan. Roy deed het niet onverdienstelijk en werd 6e. Weer een mooie voorbereiding op zijn bmx seizoen. 

Veldrit Rucphen

Zaterdag 26 januari is de laatste nationale veldrit (voor de amateurs) verreden in Rucphen. Alweer een belangrijke wedstrijd omdat hiermee plaatsingspunten voor het regelmatigheidklassement voor het volgende veldritseizoen zijn te verdienen. Ian vd Berg had toestemming gevraagd om deze wedstrijd bij de amateurs te verrijden ipv bij de junioren, want het komende seizoen zal hij in het veld ook bij de amateurs van start gaan. 
Bart de Veer pakte met een 3e plaats weer een podiumplaats en sloot zo een zeer sterk seizoen af. Maar ook de andere UWTC(X) leden reden een solide wedstrijd. Tommy Oude Elferink werd 5e, Bas de Bruin 7e, Menno v Capel 26e, Ian vd Berg 27e en een dnf voor Maarten Postma.
Bij de masters 40+ werd Sjon vd Berg 54e. Opvallend veel (stoot) lekke banden vandaag bij alle categorieën. De amateurs hadden de dames al gewaarschuwd, maar ondanks dat reed Laura Gorter al lek voordat de wedstrijd was begonnen. Nog net voor de start was zij weer voorzien van een goed wiel. Maar ook tijdens de wedstrijd kreeg zij in de 3e ronde te maken met een lekke band en hierdoor moest zij vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Elleke reed op top-10 klassering totdat haar ketting eraf liep, ze wist er toch nog een 19e plek uit te slepen. 

Koppelcross de Adelaar

Zondag 27 januari is de koppelcross bij GWC de Adelaar in Hilversum verreden. Al maanden van te voren worden plannen gesmeed. Wie gaat met wie starten! Een koppel bestaat uit een 40- en een 40+ renner. Om de beurt rijden zij een ronde, en het koppel die de meeste rondes in een uur weet te rijden gaat er met de winst vandoor. Vanaf nieuwelingen tijd doet Bart hier al aan mee, met als beste plaats een 4e plek (in 2016 met Raimon Knip). Bart reed deze keer met Jauko Hartveldt. Jauko is met zijn bedrijf Unbranded sponsor van UWTC en momenteel ook Bart's stage baas. Tommy reed met zijn vader Louis, coach Gerard Keijzer met Elleke Claessen en Sjon vd Berg met Romy Snel. Veertig koppels gingen van start en Bart en Jauko hebben lang meegestreden om de winst, maar zij moesten uiteindelijk toch hun meerdere erkennen in Marco Ehlert en Raimon Knip, beide woonachtig in Kortenhoef. Tommy en Louis werden 9e, Gerard en Elleke 18e en  Sjon en Romy 34e. 

Hiermee is het veldrijden weer afgesloten en zullen de meeste renners de wegtrainingen weer op gaan pakken. Zondag 24 februari staat het voorjaarskampioenschap bij UWTC op het programma. Alle categorieën kunnen hier van start gaan. Zodra de klok weer verzet is gaan ook alle trainingen weer van start. 


Laatst bewerkt op: 28 januari 2019 12:00

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Laatste wedstrijd in het veld voor UWTC

Zondag 20 januari heeft UWTC bmx-lid Roy Kater meegedaan aan het NK baanwielrennen sprint. In het Velodrome in Amsterdam werd er gestreden op 4 onderdelen: 200 m sprint, keirin, scratch en sprint. Negentien nieuwelingen jongens gingen met elkaar de strijd aan. Roy deed het niet onverdienstelijk en werd 6e. Weer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: