Atlantis 2 blijft winnen

Geplaatst op: 28 januari 2019

Zaterdag 26 januari speelde Atlantis 2, gesponsord door van Walraven, alweer de derde wedstrijd van dit jaar. Dit keer werd er afgereisd naar Leiden, waar de wedstrijd tegen Pernix 5 op het programma stond. Atlantis staat bovenaan in de poule en wil deze positie graag behouden. Er is deze week dan ook hard getraind om dit doel te bewerkstelligen want de wedstrijd zou niet gemakkelijk worden. Pernix was immers de ploeg die Tempo als eerste wist te verslaan, de mede concurrent van Atlantis voor het kampioenschap.

Atlantis begon met een kleine wijziging in de basis. Aanvallend was het eerst even zoeken naar elkaar. Pernix was kennelijk uit om nog een keer van de koploper te winnen want binnen vier minuten stond het 2 – 0. Atlantis herpakte zich en knokte zich terug in de wedstrijd. De aanvallen werden beter neergezet, de kansen werden afgerond en de gretigheid van Pernix werd afgestraft met een doorloopbal. Na achttien minuten was de stand omgebogen naar 2 – 6. Deze voorsprong werd niet meer weg gegeven. Het aanvalsspel moest daarna iets aangepast worden, want Pernix begon al snel met achterverdedigen om Atlantis het toch moeilijk te maken. De aanvallen hadden iets meer tijd nodig voor een doelpunt en Pernix wist nog tweemaal te scoren. Toch ging Atlantis met een ruime voorsprong van 4 – 9 de kleedkamer in.

Ondanks dat Atlantis de voorsprong had, moest in de tweede helft nog meer de gashendel open om   twee punten binnen te kunnen slepen. Dit deed Atlantis door rustig het achterverdedigen op te lossen en geduldig naar de juiste kansen te zoeken. Na 12 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, was Atlantis verder uit te gelopen naar 6 – 14. Pernix wist Atlantis nog antwoord terug te geven door binnen 1 minuut twee doelpunten te maken. De ploeg uit Mijdrecht was hier niet van onder de indruk en legde de einduitslag vast op 11 – 18. Ondanks dat het niet de beste wedstrijd van Atlantis was, zijn wel de twee punten binnen wat het belangrijkste is.

Door deze overwinning staat Atlantis nog steeds bovenaan met twee punten voorsprong op de nummer 2, Tempo. Volgende week beginnen de return wedstrijden. Atlantis gaat naar Maarssen om tegen OVVO 5 te strijden voor de 2 punten. De wedstrijd is om 14.45 uur in de OVVO-hal. Alle support is van harte welkom!

Laatst bewerkt op: 28 januari 2019 16:35

Zaterdag 26 januari speelde Atlantis 2, gesponsord door van Walraven, alweer de derde wedstrijd van dit jaar. Dit keer werd er afgereisd naar Leiden, waar de wedstrijd tegen Pernix 5 op het programma stond. Atlantis staat bovenaan in de poule en wil deze positie graag behouden. Er is deze week … Lees meer »