VLC
Aalsmeer economische motor in Amstelland-Meerlandenregio

Aalsmeer economische motor in Amstelland-Meerlandenregio


Geplaatst op: 30 januari 2019

Gedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland bezocht afgelopen woensdag de regio Amstelland-Meerlanden. Hij ging in gesprek met wethouders economische zaken van Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, de Ronde Venen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Onderwerp: hoe de economische groei in deze regio te faciliteren.

De economische groei in de regio Amstelland-Meerlanden (AM) was in 2018 4,2%. Dit is 1 procentpunt hoger dan de groei in Nederland en een half procentpunt hoger dan die in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Tijdens het werkbezoek van gedeputeerde Bond werd  gesproken over de economische groei in relatie tot ruimtelijke mogelijkheden en hoe gemeenten in regionaal verband hier zo goed mogelijk gezamenlijk mee om kunnen gaan.

Aalsmeer economische motor

Wethouder economische zaken Robert van Rijn van Aalsmeer: “Met ruim 2.500 bedrijven vooral in de sierteelt en logistieke sector, is Aalsmeer een economische motor in MRA- en AM-verband, ook op het gebied van werkgelegenheid. Om dit te behouden en versterken moeten we niet alleen kijken naar nieuwe bedrijventerreinen maar ook naar transformatie van verouderde, niet levensvatbare glastuingebieden.”

De AM-regio heeft Jaap Bond uitgenodigd om te laten zien hoe de regio samenwerkt, welke opgaven de regio heeft en welke acties nodig zijn. De gedeputeerde was zeer geïnteresseerd in de gezamenlijke aanpak en hoe de regio er economisch voor staat.

Laatst bewerkt op: 30 januari 2019 12:30

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeer economische motor in Amstelland-Meerlandenregio

Gedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland bezocht afgelopen woensdag de regio Amstelland-Meerlanden. Hij ging in gesprek met wethouders economische zaken van Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, de Ronde Venen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Onderwerp: hoe de economische groei in deze regio te faciliteren. De economische groei in de regio Amstelland-Meerlanden (AM) … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: