Vinkeveen: politie zoekt pinpasdieven


Geplaatst op: 31 oktober 2011

Vinkeveen - Vrijdagmiddag 16 september wordt een 81-jarige vrouw op slinkse wijze van haar bankpas beroofd, terwijl ze aan het pinnen is.

Het slachtoffer probeert bij de pinautomaat op de Plevierlaan in Vinkeveen te pinnen. Dit lukt haar niet goed en een man schiet haar te hulp. Althans zo lijkt het, want ondertussen kijkt hij haar pincode af en haalt even later haar pinpas uit de automaat. De vrouw merkt daar aanvankelijk niets van.

De pinpasdief gaat er met een handlanger vandoor. De oude vrouw blijft in verwarring achter. Ze blijft proberen om geld te pinnen, maar tevergeefs. Ze heeft nog steeds niet door dat de twee mannen haar pas hebben gestolen. En binnen tien minuten blijken ze 320 euro van haar rekening te hebben gehaald.

Later die dag halen de mannen dezelfde truc uit bij een ander slachtoffer. We weten dat de hoofdverdachte een vreemde taal sprak en dat hij met nog twee andere mannen weg is gereden in een zilverkleurige Ford Focus met een Frans kenteken.

Van de daders zijn camerabeelden, die hier te zien zijn.

Herkent u de pinpasdieven die op vrijdag 16 september bij een geldautomaat in Vinkeveen aan het werk waren of heeft u andere tips? Belt u dan met 0800 - 6070, of anoniem met 0800 - 7000.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie Regio Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vinkeveen: politie zoekt pinpasdieven

Vinkeveen - Vrijdagmiddag 16 september wordt een 81-jarige vrouw op slinkse wijze van haar bankpas beroofd, terwijl ze aan het pinnen is. Het slachtoffer probeert bij de pinautomaat op de Plevierlaan in Vinkeveen te pinnen. Dit lukt haar niet goed en een man schiet haar te hulp. Althans zo lijkt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: