001 -Brouwer Transport
Flinke groei in zonnepanelen op daken De Ronde Venen

Flinke groei in zonnepanelen op daken De Ronde Venen


Geplaatst op: 2 februari 2019

Het aantal zonnepanelen op daken van woningen in De Ronde Venen is vorig jaar flink toegenomen. In totaal zijn een kleine 5000 panelen geplaatst. Op de daken van een aantal bedrijven in de gemeente worden dit jaar duizenden zonnepanelen geplaatst.  

Samen met het Regionaal Energieloket heeft de gemeente vorig jaar een actie georganiseerd om inwoners te stimuleren zonnepanelen aan te schaffen. Deelnemers konden tegen een aantrekkelijk tarief zonnepanelen kopen en laten plaatsen. Deze actie heeft geleid tot de aanschaf van ruim 2000 panelen. Ook woningcorporatie GroenWest heeft een actie gehouden onder haar huurders. Dit heeft geleid tot de plaatsing van ongeveer 3000 panelen. Alle huurders die dit willen, kunnen zonnepanelen aanvragen bij GroenWest. GroenWest plaatst de panelen, daar staat een kleine huurverhoging tegenover. De verhoging is lager dan het bedrag dat de zonnepanelen per maand opleveren.
 
Zonnepanelen op bedrijfsdaken
Bij bedrijven is een andere actie gehouden om zonnepanelen op bedrijfsdaken te krijgen. Omdat het vaak om grote oppervlakten gaat, is de aanschaf kostbaar. Econnetic uit Driebergen heeft bedrijven aangeboden om deze gratis neer te leggen. Bedrijven kunnen de elektriciteit die wordt opgewekt afnemen. Dat is goedkoper dan het betrekken van het reguliere net. Zestien bedrijven uit De Ronde Venen doen mee aan de actie. Econnetic heeft subsidie Duurzame Energie aangevraagd voor de plaatsing van 20.000 zonnepanelen. Als deze wordt toegekend kunnen contracten worden afgesloten met de Rondeveense bedrijven die belangstelling hebben. De panelen worden dit najaar geplaatst.
 
Nog geen zonnepanelen? Dit jaar opnieuw een actie
Dit jaar wordt voor inwoners opnieuw een actie georganiseerd om tegen een aantrekkelijke prijs en op eenvoudige wijze zonnepanelen te kopen en te laten plaatsen. In mei en juni worden hiervoor in de drie grote kernen bijeenkomsten gehouden. Als u zich via de website www.duurzaamderondevenen.nlaanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt u op de hoogte gehouden van de actie.
 
Informatieavonden klimaatneutrale gemeente
De gemeente organiseert voor dinsdag 5 februari (Abcoude) en donderdag 14 februari (Mijdrecht) informatieavonden over een klimaatneutrale gemeente. De eerste avond op 29 januari in Vinkeveen werd druk bezocht. Tijdens de avonden wordt met inwoners gesproken over hoe een klimaatneutrale gemeente te worden en onder welke voorwaarden. Meer informatie: www.duurzaamderondevenen.nl.


Laatst bewerkt op: 2 februari 2019 07:45

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Flinke groei in zonnepanelen op daken De Ronde Venen

Het aantal zonnepanelen op daken van woningen in De Ronde Venen is vorig jaar flink toegenomen. In totaal zijn een kleine 5000 panelen geplaatst. Op de daken van een aantal bedrijven in de gemeente worden dit jaar duizenden zonnepanelen geplaatst.   Samen met het Regionaal Energieloket heeft de gemeente vorig jaar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: