Cruciale winst voor De Vinken

Geplaatst op: 2 februari 2019

Blessures
Het Vinkeveense Suiteteam trad zaterdag aan met Eva Hemelaar voor de geblesseerde Fenne Claassen. Eva completeerde de verdediging samen met Dorien Verbruggen, Jelle Mul en Jerom Stokhof. In de aanval liet coach Dirk van der Vliet Annick Stokhof, Roosmarijn Mooij, Gideon Leeflang en Rutger Woud beginnen.

De eerste Vinkeveense doelpoging trof direct de korf: Annick scoorde binnen zes seconden 1-0. In het vervolg vielen de doelpunten iets minder snel. Tot aan de rust hielden beide teams elkaar in evenwicht. Een strafworp bracht HKC weer gelijk. Jelle Mul kon na een interceptie van Annick 2-1 maken en Dorien verzilverde een door Eva Hemelaar meegekregen strafworp: 3-1. Ondanks een tegentreffer begonnen de Utrechtse gasten volop te praten tegen de scheidsrechter. Op aandringen van de onlangs bijtekenende Van der Vliet bleef de thuisploeg meer beheerst dan de foeterende bezoekers.
4-2 van Rutger Woud en 5-3 door Dorien Verbruggen konden niet voorkomen dat HKC weer gelijk kwam. Maar die gelijkmaker werd direct weer door Dorien tenietgedaan: 6-5. Zeven minuten voor rust verstapte Eva zich bijzonder ongelukkig. Luid kermend zeeg zij neer op de sporthalvloer, om enkele minuten later naar de kant gedragen te worden. Emese Kroon kwam in haar plaats. Vlak voor rust zorgde Annick Stokhof vanaf de stip voor de 7-6 tussenstand.

Meer afstand
In de tweede helft kon de thuisploeg steeds makkelijker afstand nemen. In de tweede minuut was Annick opnieuw trefzeker, gevolgd door broer Jerom, die 9-6 liet noteren. Annick en Rutger tilden de stand binnen tien minuten naar 11-7. Nog even stribbelde HKC tegen. Maar op 11-9 scoorde Gideon Leeflang uit de rebound, gevolgd door Rutger en Jerom: 14-9 met nog 12 minuten op de klok. De Vinken kwam niet meer in gevaar. Om en om scorend brachten beide teams de eindstand op 17-13 (voor De Vinken scoorden nog Rutger, Jerom en Annick).

Laatst bewerkt op: 2 februari 2019 22:11

In de thuiswedstrijd tegen HKC heeft de Vinkeveense korfbalhoofdmacht de volle winst weten te behalen. Met 17-13 werd de vooral verbaal, maar ook fysiek sterke nummer 7 van de ranglijst verslagen. Hierdoor heeft De Vinken als nummer 6 een marge van vijf punten opgebouwd. BlessuresHet Vinkeveense Suiteteam trad zaterdag … Lees meer »