001 -Brouwer Transport
Sint Jozefschool Vinkeveen ging naar Kasjtanka

Sint Jozefschool Vinkeveen ging naar Kasjtanka


Geplaatst op: 2 februari 2019

Afgelopen woensdag is groep 3/4 van de Sint Jozefschool in Vinkeveen naar de voorstelling geweest van Kasjtanka in Abcoude.

De Sint Jozefschool heeft een abonnement op een aantal theatervoorstellingen per jaar en trakteert daarmee jaarlijks alle kinderen op een of meerdere voorstellingen van kunst en cultuur.  Sommige voorstellingen vinden plaats op school of in de Boei en sommige op locatie elders. Een netwerk van bereidwillige ouders zorgt ervoor dat de kinderen van school naar het theater worden gebracht en weer terug. Voor veel kinderen was dit een mooie, eerste, echte kennismaking met het theater. Zij waren nu te gast in het stijlvolle Theater Piet Mondriaan.

Het betreft het verhaal van A.Tsjechov met muziek van P. Tsjaikovski door verteller Iwan Dam en pianiste Irina Parfenova. Het hondje Kasjtanka verdwaalde tijdens een lange wandeling door de stad. Zij schuilt in een portiek. Zij is doodop en haar oren en poten zijn bevroren van de kou. Plotseling gaat de deur open en begint haar avontuur. De muziek kleurt en vertelt mee. Met minimale middelen wordt de fantasie geprikkeld met behulp van de klassieke pianomuziek. Het is een voorstelling over trouw, vriendschap, liefde en de geur van lak, lijm en houtkrullen.

Het gaat over het leven van een arm klein hondje met kastanjekleurige vacht. De vrolijke viervoeter Kasjtanka raakt verdwaald en vindt bij een rijke circusartiest een warm huis.

De kinderen leefde mee in het verhaal en genoten zichtbaar. Bedankt Iwan en Irina voor deze mooie voorstelling. Bedankt ouders en leerkrachten van de Sint Jozefschool die dit mede mogelijk hebben gemaakt."


Laatst bewerkt op: 2 februari 2019 22:14

Bron: Ingezonden Stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sint Jozefschool Vinkeveen ging naar Kasjtanka

Afgelopen woensdag is groep 3/4 van de Sint Jozefschool in Vinkeveen naar de voorstelling geweest van Kasjtanka in Abcoude. De Sint Jozefschool heeft een abonnement op een aantal theatervoorstellingen per jaar en trakteert daarmee jaarlijks alle kinderen op een of meerdere voorstellingen van kunst en cultuur.  Sommige voorstellingen vinden plaats … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: