CSW de sterkste in de derby

Geplaatst op: 4 februari 2019

Veel strijd en passie waarmee beide ploegen elkaar probeerde te bestrijden. Er werd geknokt voor elke meter en daardoor was het voetbal niet altijd even mooi. Argon was in het begin van de wedstrijd de ploeg met het meeste balbezit en ook de ploeg die het meest dreigend was. Zo kreeg de spits van Argon al vrij snel een unieke kopkans maar gelukkig voor CSW raakte hij de bal totaal verkeerd. Ook was Argon in het voordeel met het aantal hoekschoppen maar gevaar leverde dat niet op. Halverwege de eerste helft een mogelijkheid voor CSW toen Dave Cornelissen werd weggestuurd.  Het schot van Cornelissen werd onschadelijk gemaakt door de doelman van Argon. CSW kwam nog een paar keer goed door maar verder dan de zestienmeter liet de verdediging van Argon het niet komen. En dat was eigenlijk ook aan de andere kant zo zodat beide keepers maar heel weinig in actie hoefde te komen. Vlak voor rust werd Dave Cornelissen wederom de diepte ingestuurd door Menno v.d. Leeden en dit keer ging zijn schot voorlangs.

Na rust wederom veel strijd maar de echte grote kansen bleven net als voor rust uit. Beide verdedigingen hadden hun zaakje prima op orde en het was dan ook niet zo verwonderlijk dat de 1-0 viel uit een dood spelmoment. Na 64 minuten spelen mocht CSW een vrije trap nemen op een meter of twintig van het doel. Nick van Asselen schaarde zich achter de bal en krulde de bal in de uiterste hoek waarbij iedereen stond te kijken maar niets deed. Argon ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker en kreeg vlak na het doelpunt een vrije trap rand zestien. De bal werd echter hoog over geschoten. Vlak daarna een unieke kans voor spits Lokken maar zijn kopbal belandde recht in de handen van doelman Gok. Het spel werd wat grimmiger en de prima leidende scheidsrechter Luinge moest een paar keer handelend optreden. CSW probeerde er nog een paar keer uit te komen maar vaak werd dat door middel van een overtreding teniet gedaan. Argon perste er nog een slotoffensief uit maar verder dan een aantal hoekschoppen kwam de ploeg uit Mijdrecht niet. De verdediging van CSW gaf niets meer weg en zodoende werd een heel belangrijke 1-0 zege geboekt.

Laatst bewerkt op: 4 februari 2019 09:30

Afgelopen zaterdag was het weer zover, de altijd beladen derby CSW-Argon. Waar Argon destijds de drie punten in Mijdrecht hield was het nu de beurt aan CSW dat met een minimaal verschil van 1-0 de overwinning naar zich toe trok. Veel strijd en passie waarmee beide ploegen elkaar probeerde te … Lees meer »