KDO blijft steken op een gelijkspel in Bodegraven

Geplaatst op: 4 februari 2019

Na de 2-1 thuisoverwinning van vorige week tegen Altior, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen ESTO. In Bodegraven wilden de Kwakelaars de volgende stap gaan maken richting de subtop in de 2e klasse C. Trainer Raymond de Jong kon tegen ESTO echter niet beschikken over Sven Vlasman en Erik Verbruggen (wintersport). Hiervoor in de plaats stonden Bas Kok en Menno Lingeman in het basiselftal.

Op het kunstgrasveld in Bodegraven was er sprake van een aftastende start. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam KDO steeds beter in de wedstrijd tegen de nummer twaalf op de ranglijst. Drie goede kansen kregen de Kwakelaars om de score te openen. Alleen stuitten onder andere Joeri Stange en Thomas Stevens continu op de uitblinkende ESTO-doelman Joey Anker. In de 38e minuut leek de thuisploeg ineens de 1-0 te maken, maar een goedgenomen vrije trap belandde uiteindelijk op de paal. In de nastoot kopte de spits de bal in de handen van doelman Tobias Ravelli. Met een 0-0 stand werd even later de rust bereikt.

In de tweede helft werd al snel een doelpunt afgekeurd van invaller Thijs Plasmeijer. Vanuit een corner plaatste Joeri Stange de bal op de lat, waarna Thijs Plasmeijer de 0-1 binnenkopte, maar buitenspel zou hebben gestaan volgens de grensrechter van ESTO. Halverwege de tweede helft kantelde de wedstrijd en wist de thuisploeg binnen drie minuten twee keer te scoren door geblunder achterin bij KDO, 2-0. Gelukkig toonden de Kwakelaars hierna veerkracht en schoot Joris Kortenhorst in de 72e minuut de aansluitingstreffer tegen de touwen, 2-1. Vijf minuten later wist KDO zelfs alweer op gelijke hoogte te komen na een historisch doelpunt van Joeri Stange. Op aangeven van Mitchel Smits schoot Joeri namelijk vanaf acht meter zijn 100e competitiedoelpunt binnen, 2-2.

Hierna volgde een zeer hectische slotfase, waarbij de ervaren scheidsrechter De Wit een negatieve hoofdrol opeiste. In de 88e minuut keurde hij namelijk de tweede Kwakelse treffer af vanwege buitenspel, wederom op advies van zijn dubieus acterende assistent uit Bodegraven. Een hoge bal werd namelijk terug gekopt door invaller Niels Ruhe op Joris Kortenhorst, die vervolgens dacht de 2-3 gemaakt te hebben, maar voor buitenspel werd afgevlagd. In de blessuretijd speelde Bart Hoving Jesse Stange in zijn voeten in het zestienmetergebied. Jesse wilde hierna wegdraaien bij zijn tegenstander, maar werd moedwillig naar de grond getrokken en hiermee een doelkans ontnomen. Alle Kwakelaars gingen uit van een strafschop, maar de eigenzinnige arbiter deed vervolgens niets.
Even later floot hij wel voor het eindsignaal en kon ESTO erg blij zijn met een punt.

Door dit jammerlijke gelijkspel is KDO gezakt naar de zesde plaats. Volgende week spelen we om 14:00 uur thuis tegen RVC’33. In Reeuwijk werd er eerder dit seizoen met 2-0 verloren van de huidige nummer dertien in 2C. Kortom, de Kwakelaars hebben iets recht te zetten en kunnen hopelijk dan alsnog een rol gaan betekenen in de strijd om de tweede periodetitel. TAC’90 staat hierin fier aan kop, maar heeft de 1e periode al gewonnen, hieronder staan zeven ploegen binnen twee punten van elkaar.

Opstelling KDO 1: Tobias Ravelli, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas (72e Jim Klijn), Mitchel Smits, Joris Kortenhorst, Thomas Stevens (46e Thijs Plasmeijer), Joeri Stange, Bas Kok (80e Niels Ruhe), Bart Hoving en Jesse Stange.

Laatst bewerkt op: 4 februari 2019 09:40

Na de 2-1 thuisoverwinning van vorige week tegen Altior, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen ESTO. In Bodegraven wilden de Kwakelaars de volgende stap gaan maken richting de subtop in de 2e klasse C. Trainer Raymond de Jong kon tegen ESTO echter niet beschikken over Sven Vlasman en Erik Verbruggen … Lees meer »