001 - Homan Zonnepanelen
Sint Jozefschool Vinkeveen en de enorme berg met houtsnippers

Sint Jozefschool Vinkeveen en de enorme berg met houtsnippers


Geplaatst op: 4 februari 2019

Afgelopen dinsdagmiddag werd de Sint Jozefschool blij verrast met een enorme berg met houtsnippers van naar schatting minstens 4 m3! 

De grote hoeveelheid leek wel de dubbele hoeveelheid dan voorgaande jaren werd geleverd. Jaarlijks worden er houtsnippers door de gemeente gebracht zodra het wilgenknotten in gang is gezet.

De houtsnippers dienen als duurzame voedingsbodem voor het doolhof met knotwilgen op het schoolplein en wordt gebruikt voor het ophogen van de omliggende plantvakken. De houtsnippers ontmoedigen de groei van onkruid. 

Sint Jozefschool is méér dan een school alleen, dus werd er op woensdag tijdens de speelkwartieren de handen uit de mouwen gestoken door iedereen die hier zin in had.

Het was goed weer voor het tuinwerk. De sneeuw liet op zich wachten. Het was droog, windstil en niet te koud.

Pannen, kruiwagentjes, schepjes en harken werden uit de bergkast getrokken. Vele handen maken licht werk. Het werkmateriaal was beperkt en er waren heel veel hulptroepen.

Met gevolg dat er door de kinderen werd onderhandeld over wie de kruiwagentjes mochten rijden, wie de pannen konden dragen en wie mocht vegen. Het ging om spelen, delen, gunnen en samenwerken. 

Het werd een spontaan en vreedzaam project van jong en oud om trots op te zijn. Zelfs na schooltijd om 12.30 u kwamen er nog in wisselende samenstelling veel kinderen en ouders een handje helpen. Om 15.30 u was de grote klus geklaard. De berg houtsnippers was verdwenen; het schoolplein geveegd en alle houtsnippers lagen verdeeld in de plantvakken. De grote hoeveelheid houtsnippers zorgde ervoor dat een aantal kinderen uit groep 8 (die keihard hadden meegewerkt) werden beloond met een grote zitkuil in het hart van het doolhof. Zie de foto's voor het eindresultaat. Gemeente bedankt. Kinderen, ouders en leerkrachten allemaal bedankt voor jullie hulp!"


Laatst bewerkt op: 4 februari 2019 09:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sint Jozefschool Vinkeveen en de enorme berg met houtsnippers

Afgelopen dinsdagmiddag werd de Sint Jozefschool blij verrast met een enorme berg met houtsnippers van naar schatting minstens 4 m3!  De grote hoeveelheid leek wel de dubbele hoeveelheid dan voorgaande jaren werd geleverd. Jaarlijks worden er houtsnippers door de gemeente gebracht zodra het wilgenknotten in gang is gezet. De houtsnippers … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: