001 - Homan Zonnepanelen

Interactieve lezing: Voeding en Alle Dagen Heel Druk, is er een relatie?


Geplaatst op: 4 februari 2019

Voeding en Alle Dagen Heel Druk, is er een relatie? Wat kun je zelf doen!?
Voeding, darmwerking en gedrag… In de praktijk is er veel relatie te vinden met deze drie verschillende manieren van kijken naar één persoon. Een darm die gestrest is geeft eerst veel reactie in gedrag en daarna steeds minder.  Het is niet alleen gedrag wat je kunt zien, het kan ook zijn dat er telkens een soort van ‘koorts’ optreedt of dat de huid onrustig is. Darmen in de stress kunnen veel diverse reacties uitlokken. Hoe langer deze situatie duurt hoe slechter het immuunsysteem in de darm gaat werken. Vreemd genoeg komt er naar verloop van tijd bijna geen reactie meer van het lijf. Op die manier lijkt het dus net of iemand ergens ‘overheen groeit’. 

De lezing wordt verzorgd door Annette ter Heijden van Fysikos Voeding. Annette werkt heel graag met kinderen die Alle Dagen Heel Druk zijn of met volwassenen die dat gedrag vertonen. Dit betekent dat het lijf nog KAN reageren. Bovendien HOREN kinderen actief te zijn en hoort iedereen ACTIEF in het leven te staan.  

In de lezing worden een aantal recente wetenschappelijke studies aangehaald die darm, gedrag en ontstekingsmechanismen (waardoor koorts ontstaat) aantonen. Natuurlijk is er ook ruimte om je vragen te stellen en krijg je handvatten om zelf thuis aan de slag te gaan. Er zijn veel recepten beschikbaar in het kook-kennisboek “Proefjeroots” welke Annette geschreven heeft.   

Deelname en aanmelden

Deelname aan deze lezing is gratis (alleen na aanmelding). Je kunt je via de website derondevenen.ouderslokaal.nl aanmelden. Hier vind je ook meer informatie. De workshop vindt plaats op woensdagavond 20 februari van 19:30-21:30 uur in Vinkeveen.

Wat is Ouders Lokaal?
We zijn allemaal dol op onze kinderen. Brengen ze met liefde groot en steunen ze daar waar we kunnen, zo goed als we kunnen. Behalve leuk is opvoeden van kinderen ook een hele uitdaging en ontdekkingsreis. Geen kind is hetzelfde en fasen en verrassingen volgen elkaar in rap tempo op. Aan ons als ouder om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Ervaringen delen en Inspiratie bij al die uitdagingen is dan ook best fijn en handig.

Ouders Lokaal erkent dit en is er op gericht om ouders/opvoeders via leuke activiteiten met elkaar in verbinding te brengen. Ouders Lokaal heeft o.a. als doel dat ouders/opvoeders het gewoon gaan vinden om met elkaar te praten over opvoeding en tevens ervaringen te delen om zo ook van elkaar te leren. Ouders Lokaal hoopt dat door ouders met elkaar te verbinden er leuke initiatieven ontstaan die gezamenlijk gerealiseerd kunnen worden binnen de gemeente De Ronde Venen

Laatst bewerkt op: 5 februari 2019 08:17

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Interactieve lezing: Voeding en Alle Dagen Heel Druk, is er een relatie?

Voeding en Alle Dagen Heel Druk, is er een relatie? Wat kun je zelf doen!? Voeding, darmwerking en gedrag… In de praktijk is er veel relatie te vinden met deze drie verschillende manieren van kijken naar één persoon. Een darm die gestrest is geeft eerst veel reactie in gedrag en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: