Atlantis 1 te groot voor Ijsselvogels

Geplaatst op: 4 februari 2019

Zaterdag 2 februari speelde het door van Walraven gesponsorde Atlantis 1 de eerste return van het seizoen, in Moordrecht tegen de Ijsselvogels. De thuiswedstrijd was geëindigd in een 20-18 overwinning voor Atlantis.

De wedstrijd kwam traag op gang, in de eerste 10 minuten van de wedstrijd moesten beide ploegen nog even zoeken naar de doelpunten en werd er dus weinig gescoord. Ijsselvogels wist de score te openen, maar na bijna 10 minuten spelen stond het nog slechts 3-3. Hierna volgde een fase in de wedstrijd dat Atlantis heer en meester was. De gelijke stand werd uitgebouwd tot een voorsprong van 8-3 in het voordeel van de uitploeg. Helaas kon deze lijn niet in een keer doorgetrokken worden, en wist Ijsselvogels voor rust nog terug te komen tot 9-12. In de rust werden de aandachtspunten besproken en benadrukt wat er moest gebeuren om met de winst naar huis te gaan.

Deze bespreking heeft duidelijk zijn effect gehad, want na rust was Atlantis weer de bovenliggende partij. Het spel was beter, er werden minder fouten gemaakt en zo kon Atlantis uitlopen tot 17-10 met nog ongeveer 10 minuten te spelen. Inmiddels was Jelmer in het veld gekomen op de plek van Maarten en voor de laatste 10 minuten werd Jeroen er in de verdediging uit gehaald voor Sander. Het slotakkoord van de wedstrijd was wat slordiger aan de kant van Atlantis, waardoor Ijsselvogels aan het einde van de wedstrijd nog maar 5 doelpunten achter liep. De eindstand was 15-20 voor Atlantis.

Volgende week is er weer een thuiswedstrijd, om 18.40 speelt Atlantis 1 tegen Reeuwijk in de Phoenix.

Laatst bewerkt op: 4 februari 2019 11:08

Zaterdag 2 februari speelde het door van Walraven gesponsorde Atlantis 1 de eerste return van het seizoen, in Moordrecht tegen de Ijsselvogels. De thuiswedstrijd was geëindigd in een 20-18 overwinning voor Atlantis. De wedstrijd kwam traag op gang, in de eerste 10 minuten van de wedstrijd moesten beide ploegen nog … Lees meer »