Weer een zeer spannende pot van Atlantis 3

Geplaatst op: 4 februari 2019

Afgelopen zaterdag 2 februari speelde Atlantis 3, gesponsord door de Rabobank, tegen Hebbes 2 uit in Utrecht. Deze return wedstrijd tegen de Utrechtse studentenvereniging bleef tot het einde spannend. In de trainingen voor deze wedstrijd hadden de trainers Mark Goverse en Arjan Baerveldt een duidelijke lijn uitgestippeld om iedereen scherp te krijgen. Met de coaching van de geblesseerde Jelle van Wermeskerken en Chantal Poolman en invallers Nina Baars en Sam Verweij heeft Atlantis 3 uiteindelijk een zeer spannende pot neergezet, waar ze met 19-20 uiteindelijk de punten naar Mijdrecht terugbrachten.

Atlantis 3 begon scherp, maar niet scherp genoeg, waardoor Hebbes voor kwam en deze voorsprong niet snel weggaf. Ze zette vaak snel een aangeef neer, waardoor er gemakkelijk uitgedeeld en tot scoren gekomen kon worden. Atlantis moest duidelijk wennen aan de nieuwe vak opstellingen, waardoor ze met 4-1 achter kwamen. Daarna herpakte Atlantis zich en kwam langzaam terug tot een 7-7 met mooie uitgespeelde kansen van verschillende spelers van Atlantis. De opgaande lijn kon Atlantis niet meteen vasthouden en Hebbes bleef iedere keer weer voorkomen. In de laatste paar minuten van de 1ste helft werd het weer gelijk tot 10-10, maar weer scoorde Hebbes als eerste het 11de doelpunt. Timo Jongerling probeerde hier in de laatste seconde nog 11-11 van te maken, maar deze viel net te laat in de korf volgens de scheidsrechter.

Na de verdiende rust en de pep talk, kwam Atlantis goed uit de startblokken. Er werd snel de verdiende gelijkmaker gescoord en daarna bleef Atlantis doorgaan. Hebbes kwam nog terug naar de 13-13, maar Atlantis had duidelijk de winst geroken en bleef de 2de helft 1 tot 3 punten voorstaan. Hebbes probeerde hier nog verandering in te brengen, door verschillende wissels toe te passen, maar ook Atlantis bracht in de laatste 10 minuten haar reserves in waardoor een soort status quo ontstond. De laatste paar minuten maakte Atlantis het nog spannend door niet meer te scoren, maar Hebbes kwam niet verder dan 19 doelpunten, waar Atlantis al 20 doelpunten had gescoord.

Volgende week 9-1-2019 zal de hele Atlantis selectie (Atlantis 3, Atlantis 2 en Atlantis 1) weer thuis in de Phoenixhal spelen. Vanaf 16.20 uur kunnen de toppers van Atlantis 3 weer bewonderd worden.

Laatst bewerkt op: 4 februari 2019 12:09

Afgelopen zaterdag 2 februari speelde Atlantis 3, gesponsord door de Rabobank, tegen Hebbes 2 uit in Utrecht. Deze return wedstrijd tegen de Utrechtse studentenvereniging bleef tot het einde spannend. In de trainingen voor deze wedstrijd hadden de trainers Mark Goverse en Arjan Baerveldt een duidelijke lijn uitgestippeld om iedereen scherp … Lees meer »