Vinkefest 2023

Kevin Regelink rijdt naar het podium


Geplaatst op: 31 oktober 2011

Afgelopen zaterdag was de derde KPN cup marathon wedstrijd op de Vechtse banen in Utrecht. Om 18.00 uur werd het startschot gelost voor een schaatswedstrijd over 100 ronden. Er stonden bijna 100 landelijke B-rijders aan de start incl. een aantal A-rijders.

Zoals gebruikelijk bij de B-rijders werd het weer een aantrekkelijke wedstrijd met veel uitlooppogingen. Kevin Regelink, lid van IJsclub Nooit Gedacht, had samen met zijn team Romex Restate van vier rijders de wedstrijd aardig onder controle. In de tweede helft van de wedstrijd reed een groepje weg met een aantal toppers erbij. Omdat Kevin en zijn team geen rijder mee had werd er door Kevin zijn teamgenoot, de uit Kudelstaart afkomstige Sjors Spaargaren, een achtervolging ingezet met als resultaat dat alles weer bij elkaar kwam. Iets later ontstond er weer een groepje waar Kevin snel op reageerde. Met deze zes rijders incl. één A-rijder werd er al snel een grote voorsprong genomen en na een tiental ronden sloot deze groep aan bij het peloton. De eerste vijf punten, deze staan voor een rondje voorsprong, voor het algemeen klassement waren alvast binnen! Kevin had onderweg ook nog vijf tussen sprintpunten binnen gehaald.

De nummer twee van het klassement zat niet bij de 6 koplopers daardoor schoof Kevin minimaal een plekje op in het klassement.
Met het ronden bord op zes kreeg het peloton de bel voor de laatste ronde en daarna kwam de finale voor de kopgroep. Toen de bel geklonken had wilde Kevin aan gaan zetten maar een andere rijder had dat idee ook en sneed Kevin de pas af waardoor hij in moest houden. Hierdoor ging Kevin als vierde de laatste bocht in en moest buitenom rijden. Uiteindelijk drukte Kevin zijn schaats als derde over de finish.

Weer een stapje gezet naar het ultieme doel deze winter om een wedstrijd te winnen. Door dit mooie resultaat is Kevin opgeklommen naar de derde plaats in het klassement en ook derde in het jongere klassement. Team Romex Restate staat ook nog steeds op de eerste plaats. De volgende wedstrijd is zaterdag in Eindhoven om 18.00 uur en dat beloofd weer een spannende te worden!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kevin Regelink rijdt naar het podium

Afgelopen zaterdag was de derde KPN cup marathon wedstrijd op de Vechtse banen in Utrecht. Om 18.00 uur werd het startschot gelost voor een schaatswedstrijd over 100 ronden. Er stonden bijna 100 landelijke B-rijders aan de start incl. een aantal A-rijders. Zoals gebruikelijk bij de B-rijders werd het weer een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: