Hertha verspeelt opnieuw dure punten

Geplaatst op: 31 oktober 2011

Hertha, dat vorige week gelijk speelde tegen een matig Bloemenkwartier, wist dat het in VIOD Tienhoven een kwalitatief mindere tegenstander zou treffen, maar dat het zeker geen makkelijke middag zou worden. Vorige week werden de vele kansen om zeep geholpen en bleven de Vinkeveners steken op een gelijkspel, met meer scherpte voor het doel zou dit deze week niet mogen gebeuren.

Hertha begon niet goed aan de wedstrijd, want het keek binnen 10 minuten tegen een 0-1 achterstand aan. De snelle linksbuiten werd gelanceerd, bereikte een medespeler in de zestien meter en de meegelopen middenvelder kon simpel afdrukken, 0-1. De achterstand was voor Hertha een teken dat het de punten niet cadeau zou krijgen. Met de balvaste spitsen Albert Haveman en Wim Mollers probeerden de Herthanen tot kansen te komen. Na een klein halfuur spelen kwam de thuisploeg verdiend lanszij. De mee opgekomen centrale verdediger Rogier Cretier zette met een splijtende pass Rick Aarsman vrij voor de keep, die met een schuiver in de korte hoek de gelijkmaker kon aantekenen, 1-1. Vlak voor rust kwam Hertha op voorsprong. Haveman zette met een slim steekballetje de aanval op, Aarsman bereikte vanaf de achterlijn aanvoeder Jorg Landwaart, die de bal binnen kon tikken, 2-1.

Met een 2-1 voorsprong ging Hertha de rust in, voor de thuisploeg de opdracht om de wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen. In de tweede helft sloop echter de slordigheid in de ploeg en zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. Door het onverzorgde spel van Hertha kon VIOD Tienhoven gevaarlijk blijven in de counter. Aan de andere kant kon Hertha ook nog een aantal keren gevaarlijk worden, maar de aanvallen eindigden vaak bij de uitstekende keeper van de gasten. Daarnaast ontbrak het de Vinkeveners ook nog aan beetje geluk, een hard schot van Mollers spatte uiteen op de lat, een schot van Aarsman belandde in het zijnet en Bart de Groot werkte de bal uit een hoekschop over het doel. VIOD bleef door de gemiste kansen in de wedstrijd en omdat Hertha door de vermoeidheid de ruimtes steeds groter liet worden kon de ploeg uit Tienhoven er vaak in de counter gevaarlijk worden. Een kwartier voor tijd kwamen de gasten op gelijke hoogte, de aanvaller van VIOD werd tegen de grond gewerkt. De goed leidende scheidsrechter wees terecht naar de strafschopstip en keeper Wouter Moen werd vanaf elf meter kansloos gelaten, 2-2. In de hectische slotfase, waarin het spel over een weer ging, kreeg VIOD nog een paar grote kansen. Moen keerde een inzet en van dichtbij werd de bal over gewerkt, hierdoor bleef de 2-2 stand op het scorebord staan.

Hertha kan niet tevreden zijn met het teleurstellende gelijke spel, omdat het de wedstrijd in een eerder stadium had moeten beslissen. Daarentegen mogen de Vinkeveners achteraf nog blij zijn met een punt, omdat het in de slotfase ook nog had kunnen verliezen. Met de puntendeling schiet Hertha op de ranglijst weinig op, het blijft staan op de zesde plek, waar het bij winst goede zaken had kunnen doen.

Zaterdag speelt Hertha de moeilijke uitwedstrijd in Amsterdam tegen, de nummer twee van de competitie, De Meer. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark Drieburg.

Hertha is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om VIOD Tienhoven te verslaan, de gasten hielden de Vinkeveners op een teleurstellend gelijkspel. Hertha verzuimde om de wedstrijd in een eerder stadium te beslissen en mocht in hectische slotfase nog blij zijn met een gelijkspel. Hertha, dat vorige week gelijk speelde … Lees meer »