Prima overwinning voor KDO 1 en KDO 2 in Ouderkerk

Geplaatst op: 31 oktober 2011

Voor KDO 1 stond afgelopen zondag de uitwedstrijd in en tegen Ouderkerk op het programma. Op voorhand had KDO drie punten meer bemachtigd dan de Ouderkerkers met één wedstrijd minder gespeeld. Vandaag was het voor de Kwakelaars zaak om het verschil tussen beide ploegen verder te laten groeien. Trainer Raymond de Jong kon tegen Ouderkerk geen beroep doen op de zieke Joost Samsom en startte niet met de half fitte Ronnie Oltshoorn. Dit betekende dat er o.a. basisplaatsen waren voor Guido van Egmond en Fabian van der Hulst.

In de eerste helft was het al snel duidelijk dat KDO de overhand had in de wedstrijd. In de 19e minuut was het dan ook meer dan verdiend te noemen dat de Kwakelaars op een 0-1 voorsprong kwamen. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Fabian van der Hulst die de bal overtuigend in de linkerhoek schoot. Na deze felbegeerde openingsgoal bleef KDO de bovenliggende partij en was het eigenlijk wachten op de 0-2. Toch sluisde er, naarmate de eerste helft vorderde, iets van gemakzucht in het spel van de Kwakelaars, waardoor Ouderkerk hoop kon krijgen. In de 30e minuut werd er slap uitverdedigd door KDO en kwam de bal voor de voeten van een Ouderkerker, die knap de 1-1 in de linkerhoek binnenschoot. Een onnodig tegendoelpunt en een duidelijk signaal voor het eerste om scherp te blijven voetballen. Vlak voor rust werd het doorzettingsvermogen van Doron Borger beloond met een doelpunt. Doron wist tot tweemaal toe de bal aan de rechterkant te ontfrustelen van de Ouderkerkers en kon hiermee Sven Vlasman in stelling brengen. Vlasman aarzelde geen moment en schoot de bal hard in de linkerhoek, 1-2.

Na rust was de opdracht voor KDO duidelijk: de wedstrijd zo snel mogelijk beslissen. Tot groot genoegen van de vele meegereisde Kwakelse supporters gebeurde dit ook in de 50e minuut. Uit een corner van Patrick Schijff, kon Bart-Jan van der Jagt Sven Vlasman bereiken. Sven kon van dichtbij de 1-3 binnenschieten. KDO bleef vroeg druk zetten en probeerde veelvuldig gebruik te maken van de ruimte achter de Ouderkerkse verdediging. In de 58e minuut wist Sven Vlasman Joeri Stange vrij de diepte in te spelen. Stange kreeg alle ruimte en kon zelf scoren, maar zag Rick Kruit in een nóg kansrijkere positie staan en deed dit dan ook goed. Kruit kon vervolgens vrij eenvoudig de 1-4 binnentikken. In de 75e minuut was het opnieuw raak voor KDO nadat Rick Kruit Fabian van der Hulst op zijn wenken vrij voor de keeper kon bedienen. Fabian rondde dit koelbloedig af en maakte zo zijn tweede doelpunt van de middag en de vijfde van KDO in de wedstrijd. In de 82e minuut maakte Ouderkerk de stand voor hun iets draaglijker door uit een vrije trap koppend te scoren, 2-5. Dit betekende uiteindelijk ook de einduitslag.

Door de overwinning van KDO op Ouderkerk staan de Kwakelaars nu op de vijfde plaats op de ranglijst. Met nog één wedstrijd tegen Geinburgia tegoed, doen de Kwakelaars goed mee in de bovenste regionen van het klassement. Volgende week speelt KDO om 14:00 uur thuis tegen nummer zes Ankaraspor, dat afgelopen weekend met 6-3 won van nummer laatst CTO'70.

Ook KDO 2 pakt volle buit in Ouderkerk
Nadat het tweede vorig weekend teleurstellend met 5-2 verloren had van Sloterdijk, hadden de Kwakelaars tegen Ouderkerk duidelijk iets goed te maken. In de eerste helft was KDO de betere ploeg, maar verzuimden vooral vlak voor rust een openingsgoal te maken via Elton Shehu en Rob Rewijk. Na de rust was het geluk beter aan de zijde van het tweede en in de 55e minuut was de 0-1 van Roy Klijn meer dan terecht te noemen. Tien minuten later was het Rob Rewijk die zijn tweede kans van de wedstrijd wel wist af te ronden en zodoende de 0-2 op het scorebord bracht. In de 80e minuut wist de van een blessure teruggekeerde Jean-Paul Verburggen Marco Rijbroek uit een steekbal vrij voor de keeper te zetten. Marco aarzelde geen moment en besliste hiermee de wedstrijd definitief, 0-3. Door de overwinning van het tweede staan de Kwakelaars nu op een gedeelde derde plaats. Volgende week spelen de Kwakelaars om 11:30 uur thuis tegen RKAV 2.

Voor KDO 1 stond afgelopen zondag de uitwedstrijd in en tegen Ouderkerk op het programma. Op voorhand had KDO drie punten meer bemachtigd dan de Ouderkerkers met één wedstrijd minder gespeeld. Vandaag was het voor de Kwakelaars zaak om het verschil tussen beide ploegen verder te laten groeien. Trainer Raymond … Lees meer »