Initiatievenfonds wil meer lokale initiatieven steunen

Initiatievenfonds wil meer lokale initiatieven steunen


Geplaatst op: 7 februari 2019

Het Initiatievenfonds Uithoorn bestaat anderhalf jaar. Steeds meer Uithoornaars weten de weg naar het fonds te vinden. ,,Toch willen we extra bekendheid genereren, want hoe meer mensen we bereiken, hoe meer goede initiatieven we financieel kunnen steunen,”  aldus bestuurslid Peter Pit.

Het initiatievenfonds is in het leven geroepen om initiatieven van inwoners financieel mogelijk te maken. Pit: ,,Wij bieden daarvoor een startbudget uit eigen middelen of zoeken sponsors die het initiatief mede mogelijk maken. Onze ambitie is om in Uithoorn en De Kwakel inwoners en bedrijven met elkaar te verbinden bij het realiseren van hun initiatieven om een prettiger woonklimaat te realiseren.”

De gemeente Uithoorn heeft het verstrekken van subsidies en donaties anderhalf jaar geleden overgedragen aan het Initiatievenfonds. ,,We zijn nu dus ruim anderhalf jaar actief. Steeds meer mensen weten ons te vinden. En daar zijn we erg blij mee. Toch hopen we, door meer bekendheid te genereren, dat we nog meer leuke initiatieven financieel kunnen ondersteunen. Nieuwe aanvragen zijn dus van harte welkom,” vertelt Pit.

Sinds de oprichting heeft het fonds al aardig wat initiatieven in Uithoorn financieel ondersteund. Denk aan Culinair Uithoorn, AmstelProms, het najaarsconcert van Amacitia, het speciale jongerencafé, het huiskamerproject Meerwijk en de Veteranendag. Inwoonster Ria Tammer heeft al een paar keer gebruik gemaakt van het fonds om leuke activiteiten te organiseren. Zo diende ze een aanvraag in voor het organiseren van de ouderenmiddag in de Karel van de Manderhof, een barbecue voor senioren en een samenzijn voor de Uithoornse Veterenanen. ,,Voor Veteranendag heb ik vorig jaar op 27 september de aanvraag ingediend en nog geen maand later was al een groot deel gestort op de rekening als voorschot. Heel fijn. Houd er wel rekening mee dat als je een aanvraag doet wel bonnen met het liefst BTW kan overleggen,” aldus Tammer. Ook de Uithoornse Carolien van Lit, initiatiefneemster van het speciale (jongeren)café, is enthousiast. Zij kwam met het idee om twee keer in de maand een avond te organiseren in café De Biertuin (onderdeel van brouwerij De Schans) voor mensen die zich normaal gesproken niet thuis voelen in een café. Denk aan mensen met autisme of (visueel) gehandicapten. Mede door de financiële ondersteuning van het fonds is dit idee realiteit geworden. Van Lit:  ,,Mijn ervaring is alleen maar positief met het Initiatievenfonds. Ook heel fijn dat ze met je meedenken om van het initiatief een nog groter succes te maken.”

Wethouder Hans Bouma (portefeuillehouder): ,,Ik ben blij dat het fonds zo goed loopt. Veel inwoners hebben leuke ideeën die een toegevoegde waarde hebben voor Uithoorn. Maar leuke ideeën kosten meestal geld. Vaak meer dan wat men zelf kan betalen. In dat geval kan een bijdrage uit het fonds helpen.”

Bouma zit momenteel in de Raad van Toezicht van het Initiatievenfonds maar wil zijn plek afstaan. ,,Ik ben van mening dat het goed is als een inwoner uit de gemeente nu mijn plek gaat innemen in de Raad van Toezicht.”  Momenteel zijn er twee plekken beschikbaar in de Raad van Toezicht en het fonds is ook op zoek naar bestuursleden. Met name een penningmeester. Belangstellenden die meer informatie hierover willen, kunnen het profiel raadplegen op initiatievenfondsuithoorn.nl.

Sponsors

Het Initiatievenfonds krijgt jaarlijks een financiële bijdrage van de gemeente. Naast deze jaarlijkse bijdrage werft het bestuur actief geld bij bedrijven of instellingen en particulieren. Uiteraard kan het fonds nog meer sponsors gebruiken. Belangstellenden die het fonds willen steunen kunnen een mail sturen naar info@initiatievenfondsuithoorn.nl.

Aanvraag indienen

Meer informatie over het fonds en hoe je een aanvraag kan indienen voor een donatie is te vinden op www.initiatievenfondsuithoorn.nl onder het kopje ‘Initiatief indienen’. Ben je als initiatiefnemer nog niet zo ver om een formulier in te vullen en wil je eerst informatie inwinnen bij het fonds, neem dan via het contactformulier contact op met de secretaris. Snel zal zich één van de bestuursleden zich melden om een gesprek aan te gaan.

Laatst bewerkt op: 8 februari 2019 06:15

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Initiatievenfonds wil meer lokale initiatieven steunen

Het Initiatievenfonds Uithoorn bestaat anderhalf jaar. Steeds meer Uithoornaars weten de weg naar het fonds te vinden. ,,Toch willen we extra bekendheid genereren, want hoe meer mensen we bereiken, hoe meer goede initiatieven we financieel kunnen steunen,”  aldus bestuurslid Peter Pit. Het initiatievenfonds is in het leven geroepen om initiatieven … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: