Atalante dames 1 pakt 2 punten van nummer 3

Geplaatst op: 31 oktober 2011

Afgelopen vrijdag 28/10 mocht Atalante dames 1 gesponsord door Haaxman Lichtreclame en Krijn Verbruggen en Zn thuis haar competitiewedstrijd spelen tegen AVV Keistad DS 3 in de Boei te Vinkeveen. Een sterk team, waarin ook speelsters zaten, die vorig jaar nog 3e divisie gespeeld hadden. Dus dames 1 wist wat ze moesten doen.

Het team van dames 1 begon met Marleen Sondermeijer en Daniëlle van der Horst op het midden, Jana Chatrnuchova en Loes Kuiper op buiten, Allie Koekoek op diagonaal en Xuee Lont als spelverdeelster. Mirjam van der Strate zou deze avond als libero achterin fungeren, omdat Marleen nog iets last van haar nek had. Carin van Kouwen en Sandra Wiebes mochten beginnen met het team vanaf de bank aan te moedigen.

Na wat gesprekjes in de afgelopen weken over dat er meer inzet nodig zou zijn om punten te halen, gingen de dames fanatiek van start in de 1e set. Door servicedruk van met name Allie, goede passes en prima verdedigingswerk ging het lange tijd gelijk op. Bij een 10-14 achterstand werd er een time-out door coach Erik Raket genomen en kwam Carin van Kouwen erin als spelverdeelster. Door goede blokkering van Marleen Sondermeijer, mooie aanvallen van Loes, Jana en Daniëlle en plaatsballen van Allie werd de achterstand omgebogen naar een 20-16 voorsprong. Keistad begon fouten te maken en daar kon dames 1 van profiteren. De 1e set ging uiteindelijk met 25-21 naar de Haaxman/Verbruggen dames.

De 2e set was een zelfde beeld. Carin van Kouwen bleef staan als spelverdeelster. De servicedruk bleef en Mirjam kon achter in de ballen lekker van de vloer houden. Mede door goed positiespel werd er een voorsprong van 20-18 opgebouwd. De time-outs werden door beide ploegen goed benut. Op 25-25 viel Allie Koekoek helaas uit met een kuitblessure en moest Sandra Wiebes plotseling redelijk koud het veld in. Maar de Haaxman/Verbruggen dames bleven vechten en eindelijk konden er een paar punten voor de chapeaucup bijgeschreven worden, want de set werd met 28-26 gewonnen.

De 3e set gingen de dames zelfs geloven in een overwinning. Sandra bleef staan voor Allie op de diagonaal en Xuee mocht het weer gaan proberen als spelverdeelster. Maar door harde aanvallen op buiten en servicedruk van Keistad, bleven de dames een beetje achter de feiten aanlopen. Bij 5-8 kwam Carin weer terug in het veld voor Xuee. De achterstand van 6 punten, kon teruggebracht worden naar 2 punten, maar het was door de Haaxman/Verbruggen dames niet meer om te buigen in een voorsprong. Deze set ging dan ook met 22-25 naar Keistad.

De 4e set kwam Keistad meer in het spel. Dames 1 bleef vechten en werken, maar er kwamen wat slordigheden in het spel. En met name de 3 meter aanvallen van Keistad waren moeilijk onder controle te krijgen. In de time-outs op 5-8 en 9-15 probeerde coach Erik het tij nog te keren met positieve woorden en het toedienen van suikers en water. Maar de achterstand was niet meer om te buigen. De Haaxman/Verbruggen dames probeerden de verdediging te ontregelen met afwisselend plaatsballen en harde aanvallenen, maar de verdediging van Keistad hield stand. Met 18-25 ging ook deze set naar Keistad.

Voor het eerst dit seizoen mochten de Haaxman/Verbruggen dames een 5e set spelen. Zou een overwinning er dan toch nog in zitten? Keistad begon met serveren en door een aantal foute passes en het niet kunnen scoren met de aanval, was er meteen een achterstand van 3-7. Ook in deze set kon deze achterstand niet meer omgebogen worden en brak het tekort aan wissels uiteindelijk op.
De 5e set ging met 9-15 naar Keistad en hiermee een 2-3 overwinning.

Maar het goede spel en harde werken door dames 1 geeft zeker moed voor de volgende wedstrijden. Aankomende zaterdag mogen de Haaxman/Verbruggen dames om 19.30 uur aantreden in Amsterdam tegen US DS4. Hier liggen zeker opnieuw kansen op punten, die hard nodig zijn.

Afgelopen vrijdag 28/10 mocht Atalante dames 1 gesponsord door Haaxman Lichtreclame en Krijn Verbruggen en Zn thuis haar competitiewedstrijd spelen tegen AVV Keistad DS 3 in de Boei te Vinkeveen. Een sterk team, waarin ook speelsters zaten, die vorig jaar nog 3e divisie gespeeld hadden. Dus dames 1 wist wat … Lees meer »