Genoeg kansen, te weinig goals voor Argon

Geplaatst op: 31 oktober 2011

Er werd na afloop van Argon - WKE niet voor het eerst dit seizoen gesproken over gestolen punten, maar zoals vaker dit seizoen was Argon niet de dief, maar de bestolene. Ook tegen WKE was het team een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar omdat met name in de eerste helft grote mogelijkheden niet tot een treffer leidden, stond aan het eind de gastploeg met de volle buit.

De basis voor die buit werd al vroeg in de wedstrijd gelegd door een aanval over de linkervleugel van WKE, waaruit van der Slot de bal voor het doel plaatste, waar Oosting hoger reikte dan Dennis Filippo en de bal langs Maxime Singels tegen het net kopte, 0-1. Nadat ook een volgende hoge bal tot paniek leidde in de Mijdrechtse defensie, maar de door Hooiveld ingekopte bal van de paal terug kaatste en door Maxime Singels op het uiterste nippertje kon worden gered, kwam Argon beter in de wedstrijd en werd de bovenliggende partij. Dat leverde mogelijkheden tot scoren op voor Vincent Verheul (naast na een voorzet van Brayton Biekman), Patrick Lokken (gestopt door de goede doelman Bangma en net naast na een voorzet van Joshua Patrick) en Joshua Patrick, die alleen doorbrak maar ook zijn meerdere moest erkennen in Bangma. En dat alles met nog geen 20 minuten op het scorebord. Ook in het verdere verloop was het Argon, dat mogelijkheden kreeg, maar Bangma wist een afstandsschot van Brayton Biekman fraai over de lat te tikken en redde buiten zijn strafschopgebied zelfs, toen Joshua Patrick weer door wist te breken. De rebound bij deze actie kwam bij Brayton Biekman, maar met een gapende doelmond voor zich presteerde hij het om de bal tegen het nog als enige aanwezige Drentse lichaam van aanvoeder Doldersum te mikken. Tot overmaat van ramp kreeg WKE vijf minuten voor rust wel erg makkelijk een vrije trap net buiten het strafschopgebied toebedeeld door de als altijd wel erg aanwezige scheidsrechter van Elswijk. De linkervoet van Buurmeijer stuurde de bal over de muur richting bovenhoek, onhaalbaar voor doelman Maxime Singels, en dus werden de kleedkamers met een 0-2 tussenstand opgezocht.
Met Ibrahim el Ahmadi als extra aanvaller in plaats van Vincent Verheul zocht Argon na rust met nog meer elan de aanval en al na drie minuten leverde dat rendement op, toen Ibrahim el Ahmadi van rechts het strafschopgebied binnen trok en doelman Bangma in de korte hoek wist te verschalken, 1-2.

Gesteund door deze aansluitingstreffer bleef de thuisploeg zoeken naar een volgende treffer, maar de gasten trokken zich nog meer terug in de eigen defensie, waardoor de ruimte, die in de eerste helft nog gevonden kon worden, steeds kleiner werd. Er ontstonden wel rommelige situaties in het Drentse strafschopgebied, maar soms met het nodige geluk slaagde doelman Bangma er samen met zijn verdedigers in om het meeste gevaar te bezweren. Omdat Argon, gedwongen door de klok, meer en meer spelers richting front stuurde, viel er in de laatste fase de nodige ruimte in de eigen verdediging. Dit leverde enkele counters op van WKE, maar daarbij bleek Maxime Singels scherp en zo bleef de spanning er tot de laatste minuut in. Met minuut 90 al op het bord ging scheidsrechter van Elswijk nog even in de spotlights staan door binnen 2 minuten Patrick Lokken twee keer het geel voor te houden, waarbij de tweede prent vergezeld ging van een lachend gezicht bij de leidsman, iets wat hem door het publiek bepaald niet in dank werd afgenomen.
Het belangrijkste echter waren de drie punten, die door WKE werden binnen gesleept, waardoor de ploeg uit Emmen aansluiting heeft met de middenmoot en Argon blijft bivakkeren in de hoek van de ranglijst, waar geen enkele ploeg zich graag wil bevinden.

Er werd na afloop van Argon - WKE niet voor het eerst dit seizoen gesproken over gestolen punten, maar zoals vaker dit seizoen was Argon niet de dief, maar de bestolene. Ook tegen WKE was het team een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar omdat met name … Lees meer »