Benefietconcert in Dorpskerk Baambrugge


Geplaatst op: 31 oktober 2011

Zaterdag 5 november geeft het Amstelveens Symfonieorkest (AMSO) een Benefietconcert ten bate van het "Restauratiefonds Dorpskerk Baambrugge" in de Baambrugse Dorpskerk. Het AMSO is een amateursymfonieorkest van ongeveer 50 leden die uit de weide omgeving van Amstelveen komen maar ook uit De Ronde Venen. Het AMSO staat sinds 1990 onder leiding van Saskia Boon, tot voorheen celliste bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Aanvang van het concert is 19.30 uur, de toegangskaarten zijn vanaf 19.00 uur te koop in de kerk. De kosten bedragen voor volwassenen 5 euro en kinderen tot en met 12 jaar 3 euro.

Het concert van heeft als thema "Spaanse Herfst" met als hoogtepunt het welbekende gitaarconcert van Joaquin Rodrigo. Verder worden delen uit de Carmen van Bizet gespeeld en een Ouverture en Symfonie van Juan Crisostomo de Arriaga en Spaanse dansen van Moritz Moszkofsky.De solist van de avond is gitarist Leon de Kroes. Leon is op 11 jarige leeftijd begonnen met gitaar spelen in een band. Later heeft hij klassiek gitaar gestudeerd aan het Amsterdams Sweelinck Conservatorium bij Wim Pfister en Jazzgitaar bij Hans Kunneman. Momenteel vormt hij samen met de sopraan Hannie Slingerman het duo "Cuerda Vocales" en geeft hij les op de muziekschool in Amersfoort. Sinds 2008 maakt hij deel uit van het bestuur van het "Rotterdams Gitaarpodium". Tijdens de pauze wordt er koffie, thee en limonade geschonken.

Alle opbrengsten van deze avond komen ten goede aan de hoognodige restauratie van de Baambrugse Dorpskerk.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Benefietconcert in Dorpskerk Baambrugge

Zaterdag 5 november geeft het Amstelveens Symfonieorkest (AMSO) een Benefietconcert ten bate van het "Restauratiefonds Dorpskerk Baambrugge" in de Baambrugse Dorpskerk. Het AMSO is een amateursymfonieorkest van ongeveer 50 leden die uit de weide omgeving van Amstelveen komen maar ook uit De Ronde Venen. Het AMSO staat sinds 1990 onder … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: