VLC
Vrijwilligers Buurtbemiddeling krijgen hun jaarlijkse verdiepingstraining

Vrijwilligers Buurtbemiddeling krijgen hun jaarlijkse verdiepingstraining


Geplaatst op: 12 februari 2019

Op zaterdag 2 februari jl. zijn de vrijwillige buurtbemiddelaars getraind in het voeren van een optimaal kennismakingsgesprek bij de buren thuis. De training vond plaatst op kantoor bij Tympaan-De Baat aan de Kerkvaart in Mijdrecht.

Het doel van de training is dat de bemiddelaars de buren tijdens de huisbezoeken op een goede en effectieve manier voorbereiden op een gezamenlijk bemiddelingsgesprek.

De buurtbemiddelaars bezoeken buren thuis die overlast van elkaar ervaren en daar onderling niet uitkomen. Onder hun begeleiding gaan de buren nadenken over een goede oplossing voor de kwestie die er speelt. De bemiddelaars zijn onpartijdig en onafhankelijk. Momenteel zijn er 12 vrijwillige buurtbemiddelaars actief in de gemeente De Ronde Venen. De bemiddelaars volgen eerst een basistraining Buurtbemiddeling voor zij aan de slag gaan. Daarin krijgen zij training in gespreksvoering en conflicthantering. Daarnaast volgen zij ook ieder jaar een verdiepingstraining.

Na het theoretisch gedeelte in de ochtend mochten de bemiddelaars in de middag zelf aan de slag met allerlei oefeningen en rollenspellen. Al met al een flink programma voor de vrijwilligers op hun vrije zaterdag. De hele groep was enthousiast en een van hen vertrok met de met de opmerking: “Ik ben wel moe, maar ga super gemotiveerd naar huis”.

Laatst bewerkt op: 12 februari 2019 06:35

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vrijwilligers Buurtbemiddeling krijgen hun jaarlijkse verdiepingstraining

Op zaterdag 2 februari jl. zijn de vrijwillige buurtbemiddelaars getraind in het voeren van een optimaal kennismakingsgesprek bij de buren thuis. De training vond plaatst op kantoor bij Tympaan-De Baat aan de Kerkvaart in Mijdrecht. Het doel van de training is dat de bemiddelaars de buren tijdens de huisbezoeken op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: