VLC
Poelgilderdam, DownTown Radio en Valentijnsdag op Radio Aalsmeer

Poelgilderdam, DownTown Radio en Valentijnsdag op Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 12 februari 2019

Een van de grote en succesvolle lokale initiatieven voor mensen met een verstandelijke beperking keert ook dit jaar terug. De voorpret wordt net als voorgaande edities verzorgd door Radio Aalsmeer met het programma ‘DownTown Radio’ dat vanaf komende zaterdag weer te beluisteren is. Verder is op maandag de 4 februari de 240’e gast van ‘Door de Mangel’ in de studio. Wist u trouwens al dat Radio Aalsmeer ook op de televisie is terug te vinden? En wel via kanaal 12 van Caiway, of kanaal 1389 van KPN/XS4ALL/Telfort.

Carnaval en circus bij Let’s Go

Vrijdag een extra lange uitzending van ‘Let’s Go’. Jonas en Laurens zijn maar liefst twee uur te horen, speciaal voor de jongste luisteraars en hun gezin. Ze krijgen hoog bezoek in de radiostudio, want een heuse prins- en prinses komen langs. Aik Maarse en Floor Mathijsen zijn tijdens het carnaval in Kudelstaart de jeugdprins- en prinses. Ze komen samen met Ronald Stolwijk van carnavalsvereniging De Pretpeurders vertellen wat deze belangrijke functie inhoudt en wat er allemaal gaat gebeuren in ‘Poelgilderdam’. Daarnaast komt er iemand van de Binding vertellen over de circusdag in de Proosdijhal die in de voorjaarsvakantie georganiseerd wordt. Verder mag Jonas zelf volgende week vanuit de Westplas Mavo samen met Jade en leerkracht Dorine naar Malawi voor een Edukansproject, ook hierover het verhaal. En natuurlijk is er weer heel veel leuke muziek en krijg je tips om je niet te vervelen in de voorjaarsvakantie. Zelf een keer in de studio vertellen over iets wat je organiseert of hebt meegemaakt? Stuur maar een mailtje naar letsgo@radioaalsmeer.nl.

Mensen met een beperking in de spotlights bij ‘DownTown Radio’
Zaterdag om 14.00 uur zijn Dennis, Ilse en Rinus er weer met DownTown Radio, zowel een feestje maar ook aandacht voor serieuze zaken, zoals de afstand die deze doelgroep heeft tot de arbeidsmarkt. Mede daarom is DownTown Ophelia opgericht en de JIJ & IK Cadeauwinkel in de Ophelialaan gestart. De winkel draait nu zo’n drie maanden en is niet meer weg te denken in de winkelstraat. Over dit mooie project komt initiatiefneemster Kim Maarse vertellen en horen we een andere winkelier die regelmatig werk uitbesteed aan JIJ & IK, want het is meer dan alleen een cadeauwinkel. Kim neemt de 18-jarige medewerker Bart van Rooijen mee en hij mag zijn favoriete muzikale top 3 komen presenteren. We zijn benieuwd! Naast leuke muziek is er uiteraard ook weer aandacht voor de laatste ontwikkelingen rond DownTown Ophelia dat op 22 juni plaatsvindt in de Ophelialaan.

‘Jan & Jansen Live’

Black Hammer Voodoo is Deep Dark Shit met een eigen gezicht. Scherpe zang, snerpende mondharmonica, scheurend gitaarwerk, stevige groove. Zanger/bassist Michiel van Leeuwen (Gruppo Sportivo, Bombitas, De Dijk, Painting Over Picasso) en harmonica legende Kim Snelten (The Scene, Jack Of Hearts, Jeffrey Lee Pierce, Drippin Honey, AJ Plug) kennen elkaar van Rusty Apollo. Sam ‘Smokehouse’ Shine (Vanessa Baker and the Electric Eclectic, Anthony David and Toni Child) is ‘a renegade outlaw and voodoo guitar magician from the badlands of downunder’. Drumtalent Francesco Libero komt uit het hete diepe zuiden van Italië. Deze mannen brengen een schat aan ervaring mee maar weigeren een nostalgische trip te maken. Dit keer weer vanuit de 'mancave' van ‘Jan & Jansen’.

‘That’s Life’

Op Valentijnsdag 14 februari een ‘That’s Life’ waar de liefde van afspat, met het laatste half uur o.a. liefdesliedjes van Saskia Veenswijk met begeleiding op gitaar door Yorgos Valiris. Maar eerst om 20.00 uur Hellen van Rooijen van Natuurlijk Vertrouwen geeft een workshop waarin je jezelf beter leert kennen in een groep met gelijkgestemde mensen, met daarbij allerlei technieken en tools. Om 20:30 twee kunstenaars die momenteel exposeren in de Oude Veiling: Irene Kramer (olieverf/acryl) en LakAanAlles’ Sander Bosman (graffiti op doek). Verder Heleen van Haaften van het Oude Raadhuis met Birgit Laken die erg leuke sieraden ontwerpt, maar ook over de 3D printer expositie. Presentatie door Jenny Piet en Wilbert Streng, techniek door Dennis Wijnhout.

Muziekjes op Blikopener Radio

Aankomende week (18 februari) draaien we een uur lang heerlijke muziekjes. Ook leuk, toch?

De uitzending van maandag 11 februari is in ieder geval zéker het terugluisteren waard. We spraken Larissa Loman, illustrator en blogster die reizen maakte door Taiwan en China. Ze geeft ons interessante blikopeners over de Chinese cultuur en het onderwijs. Luister het terug op www.radioaalsmeer.nl/gemist.Ook introduceerden we onze nieuwe columniste: Samira Salman.

Dierentolk Tamara Groeneveld in 'Door de Mangel'

De nieuwe dierenarts in Kudelstaart, Stephanie Schuerman was afgelopen maandag de 242e gast in ‘Door de Mangel’. De geboren Brabantse studeerde in Utrecht dierengeneeskunde en heeft bij diverse dierenartspraktijken in de omgeving gewerkt. “Ik wilde in Aalsmeer of Uithoorn een praktijk voor mezelf beginnen, maar werd gewezen op het groeiende Kudelstaart”, aldus Schuerman. Zij is eind vorig jaar een praktijk begonnen naast de kerk in de voormalige paardenstal.

Natuurlijk heeft ook Stephanie een nieuwe schakel aan de inmiddels lange ketting toegevoegd. Komende maandag 18 februari neemt Tamara Groeneveld plaats achter de microfoon. Tamara is dierentolk, magnetiseur en bezit een speciale gave. De vraag die Stephanie aan haar wil stellen, heeft hier mee te maken: “Hoe kom je erachter dat je zo’n gave hebt en wat is je werkwijze?” Deze en nog vele andere vragen zullen maandag aan de 243e gast worden voorgelegd in ‘Door de Mangel’. Mocht je als luisteraar een vraag hebben, mail deze dan naar: info@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar de studio: 0297-384949

Laatst bewerkt op: 12 februari 2019 09:32

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Poelgilderdam, DownTown Radio en Valentijnsdag op Radio Aalsmeer

Een van de grote en succesvolle lokale initiatieven voor mensen met een verstandelijke beperking keert ook dit jaar terug. De voorpret wordt net als voorgaande edities verzorgd door Radio Aalsmeer met het programma ‘DownTown Radio’ dat vanaf komende zaterdag weer te beluisteren is. Verder is op maandag de 4 februari … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: