001 -Brouwer Transport
College wil openbare ruimte opknappen

College wil openbare ruimte opknappen


Geplaatst op: 13 februari 2019

Het college van Burgemeester en Wethouders stelt de gemeenteraad voor om de openbare ruimte op te knappen en mooier te maken. Belangrijk onderdeel daarbij is dat de gemeentelijke administratie van het gebruik van ‘snippergroen’ op orde wordt gebracht. Duidelijke afspraken tussen inwoners en gemeente over gebruik van kleine stukjes openbaar groen geeft de mogelijkheid verrommeling tegen te gaan en de aanblik van de openbare ruimte te verbeteren.  

Een aantal jaren geleden is in Abcoude geïnventariseerd waar en hoeveel openbaar groen inwoners bij hun tuin betrekken. In een aantal gevallen is hier een huurovereenkomst voor afgesloten, maar is de huur niet of deels betaald. Het college stelt de gemeenteraad voor deze  administratie op orde te brengen. Het voorstel is om daarmee te beginnen in Abcoude. De ervaringen die daar worden opgedaan worden gebruikt om de aanpak ook in andere dorpen uit te voeren.

Samen met inwoners

Met dit voorstel wil het college de openbare ruimte mooier maken. Daarvoor is het nodig dat de gemeentelijke administratie op orde is. De gemeente gaat daarover in gesprek met inwoners. Op basis daarvan wordt bepaald of grond wordt verhuurd, verkocht of dat de gemeente het beheer weer overneemt. Het op orde brengen is een gemeenschappelijk belang waarin inwoners en gemeente samenwerken aan een groen aanzicht van een nette openbare ruimte.

Uit de in Abcoude gehouden inventarisatie bleek dat ruim 7.000 vierkante meter snippergroen door inwoners bij hun tuin was getrokken. De grond vertegenwoordigt een waarde van bijna 1,2 miljoen euro. Het voorstel wordt waarschijnlijk in de raadsvergadering van 21 maart besproken. Indien de gemeenteraad akkoord gaat, is de verwachting dat het project halverwege 2019 start.


Laatst bewerkt op: 13 februari 2019 12:49

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College wil openbare ruimte opknappen

Het college van Burgemeester en Wethouders stelt de gemeenteraad voor om de openbare ruimte op te knappen en mooier te maken. Belangrijk onderdeel daarbij is dat de gemeentelijke administratie van het gebruik van ‘snippergroen’ op orde wordt gebracht. Duidelijke afspraken tussen inwoners en gemeente over gebruik van kleine stukjes openbaar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: