001 - Homan Zonnepanelen
Een handtas is niet alleen voor dames, maar ook voor mannen met lef

Een handtas is niet alleen voor dames, maar ook voor mannen met lef


Geplaatst op: 8 april 2019

Maar weinig vrouwen gaan tasloos door het leven. Sterker nog, veel dames hebben een grote tassencollectie en voor sommige leidt de liefde voor de tas zelfs tot een heuse verslaving. Geldt dat dan allemaal niet voor mannen? Tuurlijk wel! Misschien zal de herentas niet zo snel puur een modeaccessoire worden. En de stap om een handtas mee te nemen naar de kroeg is wellicht nog wat te groot. Mannen blijven praktisch en hebben een duidelijke reden nodig om een tas te dragen. Die broekzak is prima voor een telefoon, pinpas en sleutels. Maar de man van tegenwoordig denkt echt wel na over waar hij zijn sportkleren of laptop in meeneemt.
 
Een tas voor het werk
 
Vroeger gebruikten mannen een tas vooral voor het werk. De arts had een leren dokterstas, de handelsreiziger een buidel en een jager droeg een tas voor wapens en geschoten buit. Later kwam de zakenman met het Samsonitekoffertje. Nu bijna iedere man een tablet of een laptop heeft, bepaalt de laptoptas, -rugzak of – sleeve het beeld. Die laptop past nou eenmaal niet in een binnenzak. De tijd dat iedereen met een saai zwart exemplaar rondliep is voorbij. Laptoptassen zijn er in stoer (eco) leer, zacht canvas of stevig nylon. Voor iedere stijl is er wel een mooie kwaliteitstas te vinden. Dat laatste blijft natuurlijk belangrijk, want die gave tas moet wel belangrijke spullen beschermen.
 
De look van je sporttas
 
Veel mannen sporten in hun vrije tijd en ook daarvoor is een tas onmisbaar. Welke sport er ook beoefend wordt, die tas gaat overal mee naartoe en alles moet erin passen: schoenen, kleding, handdoek, flesje water. Maar waarom zou een praktische tas niet ook nog mooi mogen zijn? Kijk maar eens rond op het voetbalveld of in de sportschool, dan kom je erachter dat veel heren ook nadenken over de look van hun sporttas.
 
Handtas voor mannen
 
Zoals gezegd zijn mannen praktischer dan vrouwen. Ze hebben dan ook vooral een tas nodig voor die dingen die niet in hun broekzak passen. En hoewel de smartphones steeds groter worden, blijkt de stap om een handtas mee te nemen tijdens het uitgaan nog net wat groot. Maar verder is de handtas voor mannen sterk in opkomst. Er is dan ook een ruim assortiment aan handtassen voor heren. De één kiest voor een leren handtas met karakter, de ander voor een casual schoudertas. De tassen voor mannen zijn wat groter dan die voor de dames, maar verder is er niet eens zoveel verschil. Nou ja, de inhoud dus. Wat de dames allemaal in een handtas stoppen, daar krijgen veel mannen een hartverzakking van. Bonnetjes, pennen, etensresten, make-up, tampons; je treft vaak een complete chaos aan als je een damestas opent. In de gemiddelde mannentas zul je naast een Ipad of laptop vooral een oplader, oortjes, deodorant, kauwgum en kleingeld tegenkomen.
 
De grens tussen de seksen vervaagt steeds meer. Het dragen van een handtas is duidelijk ook een mannending aan het worden. Vooralsnog in de kroeg vooral voor mannen met lef. Maar het kan over niet al te lange tijd zomaar een modeaccessoire zijn voor iedere man.


Laatst bewerkt op: 10 april 2019 17:20

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Een handtas is niet alleen voor dames, maar ook voor mannen met lef

Maar weinig vrouwen gaan tasloos door het leven. Sterker nog, veel dames hebben een grote tassencollectie en voor sommige leidt de liefde voor de tas zelfs tot een heuse verslaving. Geldt dat dan allemaal niet voor mannen? Tuurlijk wel! Misschien zal de herentas niet zo snel puur een modeaccessoire worden. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: